Calea lui Bălosu, de la ghid al minerilor lui Cozma la șeful piețelor din Focșani

Postat la: 08.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Calea lui Bălosu, de la ghid al minerilor lui Cozma la șeful piețelor din Focșani

De câteva luni de zile a fost numit șef al piețelor din Focșani un individ pe cât de soios pe atât de insidios pe nume Cristinel Bălosu. Numirea a fost făcută în CA al piețelor de către PNL Vrancea prin persoana președintelui Cătălin Toma care este și președinte al Consiliului județean. În același timp Bălosu este și vicepreședinte cu organizarea a PNL Vrancea și mâna dreaptă a lui Toma.

Cum Bălosu era neica nimeni în plan profesional fiind șomer cu diplomă de sociolog, după căderea guvernului Ludovic Orban, a făcut presiuni continue asupra lui Il Prezidente - cum îl alintă apropiații pe președintele CJ Toma - să nu mai rămână și-n 2024 repetent la capitolul funcție publică. Cum Bălosu este și consilier județean i-a determinat rapid pe colegii de partid să-l voteze în CA. El însuși s-a votat ca să nu rămână fără demnitatea de șef al piețelor. Chestiune care se conjugă fulminant cu conflictul de interese.

În 1990 Cristinel Bălosu era un tânăr fesenist de bine și habotnic apărător al emanatului Ion Ilici Marcel Iliescu, activând în organizația pe capitală. Din această poziție a sărit cu flori în brațe în fruntea minerilor lui Miron Cozma, pentru a le fi ghid atât la devastarea clădirii Universității bucureștene cât și la ciomăgirea celor care purtau ochelari și erau îmbrăcați în blugi sau fuste scurte. "Eu n-am văzut atâta versatilitate și lipsă de empatie ca la acest Bălosu. Era în stare de orice prin anii 90 numai să fie el miezul la... orice! Era dispus la orice compromis numai să fie el șef. Până și minerii au rămas perplecși când au văzut tupeul său fabulos", ne-a precizat cu năduf un fost coleg al său din FSN-ul lui Iliescu. Ulterior avea să se gudure pe lângă Petre Roman, mai apoi pe lângă "Nea Vasile Blaga" care mai târziu avea să-l trimită de unde venise, adică la Focșani pentru a face marele PNL prin unificarea PDL cu PNL. Astfel că 2016-2017 îl prinde pe Bălosu copreședinte la PNL și mai apoi vicepreședinte cu organizarea, adică cel care pune oamenii pe liste la alegeri. În acest punct Il Prezidente Toma având doar un rol decorativ.
Dând dovadă de un caracter imprevizibil același Bălosu fuge rapid în barca lui Ion Ștefan zis Grindă proaspăt numit ministru al Dezvoltării în cabinetele L. Orban 1 și Orban 2, între noiembrie 2019 și 7 decembrie 2020. Găsindu-și un culcuș cald și primitor în funcția de consilier pe chestiuni paranormale (sic!) al ministrului Grindă, Bălosu stă pe bani buni toată perioada cât ministrul Grindă a activat în guvern. Asta după ce în prealabil fusese consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, președinte al instituției fiind un alt vrâncean pe nume Liviu Bostan.

Din cele două activități de consiliere cafardul Bălosu a obținut frumoasa sumă de 67.370 RON, adică nu mai puțin de 5.614 RON lunar. Din activitatea de consilier județean Bălosu mai pune în buzunar încă 13.140 RON anual, pe lângă cei 157.274 RON ca DIVIDENDE de la SC CC KLASS TEAM BUSINESS SRL FOCSANI, date existente în declarațiile sale de avere. La o primă tragere de linie se vede că fostul fesenist acum liberal cinstit, bagă în caraiman nu mai puțin de 237.789 RON echivalentul a circa 48.000 euro!

Ultima sa ispravă de la Piața Moldovei din Focșani este demnă de bancurile cu Bulă. A ordonat polițiștilor locali înainte de sărbătorile de iarnă să-i rețină și să le confiște orătăniile, țăranilor care veniseră cu păsări de vânzare la târg. "Îi fugăreau pe săracii țărani dintr-un capăt în altul, nu cumva să vândă cineva vreo pasăre, că chipurile este gripă aviară. Ca să cumpăr o curcă am fost nevoit să-mi dau întâlnire la o benzinărie din zonă cu unul dintre vânzătorii timorați" , ne-a declarat focșăneanul Ionuț D. Ulterior scoși din minți țăranii s-au grupat în fața biroului lui Bălosu și i-au umplut ușa de la intrare cu ouă aruncate ca la țintă. Asta drept mulțumire pentru alergătura cu polițaii.

Dar ce încă n-a aflat mult prea cabotinul Bălosu este că șefia piețelor din Focșani este un loc, de unde doi predecesori ai săi au plecat, prin voia legii, direct la camerele răcoroase de la stabilimentul numit Mândrești -jail.

Marian Gârleanu

loading...
PUTETI CITI SI...