Ca Dancu, au fost "decapitați" și polițiștii care au instrumentat Dosarul "Flota"!

Postat la: 06.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Ca Dancu, au fost

După ani de muncă, pe care nu-i poți duce în spate decât cu mari sacrificii, Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, a fost "tras pe dreapta"!, de către un ministru anonim! Câți au auzit de Vela? Poate ca instructor pe yacht?!! Câți au auzit de Dancu? Foarte mulți.

În general, guvernele sunt bântuite de anonimi, în sensul că sunt puși deasupra unor domenii de activitate de care nu au habar! Cum nu au habar nici de oamenii de valoare existenți în ministerul pe care îl conduc! Sau, dacă au habar, îi trag pe "linie moartă" la ordinul unor grupuri influente! Dovadă că își recrutează consilierii din anumite cercuri. În alte cazuri, dirijați cu anumite scopuri...

Aproape că m-au lăsat fără aer relatările unor rezerviști publicate, zilele trecute, în ziarul nostru! Ceva e putred în Ministerul de Interne și nu la Poliția Constanța! A existat și există un curent potrivnic polițiștilor constănțeni! Nu pentru că sunt lipsiți de profesionalism. Ba, dimpotrivă, pentru că sunt profesioniști cu adevărat și le încurcă unora treburile!

Reamintesc presiunile exercitate de la cel mai înalt nivel în Dosarul FLOTA. Exact în momentul în care intraseră pe un fir interzis al cazului cu pricina, cei doi polițiști care investigau cazul, Toporan și Bogdan, au fost și ei..."pensionați"! În același dosar, deși era făcut din oțel, un procuror nu a mai apucat să vadă cum s-a ales praful de munca lui și nici lumina zilei!

Se întâmplă lucruri ciudate în MAI, acaparat la un moment dat de diverse vedete din PSD, care, în cele din urmă, au dat bir cu fugiții! Îmi vine acum în minte episodul numirii lui Moga în funcția de ministru de Interne. Nicolae Moga și-a dorit foarte mult această funcție și nu a fost adus cu arcanul! Cu toate acestea, deși era susținut din toate părțile, după numai câteva zile, și-a prezentat demisia! El cu mânuța lui și-a scris-o! Și nu era nici o horă în preajma lui, ci doar odioasele crime de la Caracal și o doamnă premier aeriană! Băiat tânăr, cu tupeu, bine structurat psihic, chestor, "mâna dreaptă a lui Stroe" și "mână de fier" în PSD, instruit în spiritul tupeului măzărist și brăilean, ca să fac prima glumă pe ziua de astăzi! Și, cu toate astea, Nicolae Moga nu a vrut sub nici o formă să mai rămână la șefia MAI! Deși întreaga suflare pesedistă se tăvălea pe jos ca să îl convingă să se întoarcă!

Am pus, după demisia lui Moga, câteva întrebări, dar nu am primit nici un răspuns. Ce l-a speriat atât de tare pe domnul Moga? Peste ce scheleți a dat domnia sa de vreme ce a renunțat, în foarte scurt timp, la ministerul pe care și-l dorea și gruparea Mazăre? Ce misiuni a primit de s-a speriat atât de mult, încât, a preferat fuga, despre care se spune că este rușinoasă, și chiar a fost, dar e sănătoasă! Ce fel de pisică i-a arătat mafia brăileană?

Cu excepția doamnei Carmen Dan, toți cei care s-au perindat pe la conducerea MAI au prezentat Poliția Constanța în culori sumbre! Toți, chiar toți polițiștii constănțeni, erau slab pregătiți profesional sau corupți? Nu, ăsta era, și este și acum, pretextul înlocuirii unora din funcții! Cazul Dancu.

De fapt, nu a fost "tras", ci împins de-a binelea în prăpastia anonimatului! Scos ca o măsea stricată din sistem! Dar, culmea, măseaua este încă foarte tare! Dar pentru ministrul de Interne nu contează un om care și-a pus întreaga viață în slujba Poliției! Pentru Vela este valabil azimutul-Dancu, AUT!

Și nu din considerente de sănătate sau încetarea funcțiilor și a simțurilor de profesionist ale celui care a îndeplinit cu brio mai multe sarcini importante...Și nu pentru că ar avea bube în cap...Și nu pentru că ar fi incompatibil cu cineva sau cu ceva...Ba da, ceva tot i-au găsit mai marii MAI! Tot scotocind, după cum și Adrian Năstase scotocea în cuibarul său cu ouă, ministrul de Interne l-a găsit "părtaș" la "hora moldovinească!"

Pe scurt, la Mamaia, câțiva români au pus, chipurile, contrar regulilor în vigoare, în mișcare o horă, motiv pentru care Dancu a fost destituit sub formă de pensionare! Atenție, hora, ca mijloc de manifestare a patriotismului autentic, nefiind scoasă în afara legii! Cu toate astea, pe Dancu l-au executat din prima! De fapt, l-au executat din prima fără somație! Atât de urgentă era operațiunea, încât, înainte să intre în horă, era deja înlocuit cu domnul Glugă!

Ar trebui să fim fericiți că avem în fruntea MAI un ministru care anticipează totul...Care folosește dansurile populare ca mijloc de depistare a celor care încalcă legea! Care poate funcționa și pe post de ghioc! El vede totul înaintea noastră! După cum au decurs evenimentele, pot să cred că și "hora moldovinească" a fost provocată de niște diversioniști specializați să bată pasul cu foc și strigături:

"Tot pi loc, pi loc, pi loc, să-i facem mafiei brăilene loc!" ... Că, de fapt, aici e buba plină cu puroi!

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...