Cîțu hulește Imnul Național

Postat la: 29.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cîțu hulește Imnul Național

Două mesaje consecutive ale marelui naist Nicolae Voiculeț ar trebui să constituie un mare semnal de alarmă pentru toți cei care se mai simt animați de sentimente naționale. Inclusiv pentru câțiva apropiați ai premierului Florin Cîțu, printre care se numără și Rareș Bogdan. Asta în eventualitatea în care Rareș Bogdan nu s-a despărțit cumva de tricolor. Fapt este că Florin Cîțu a blocat sărbătorirea Zilei Naționale a Imnului României.

Începând din anul 2014, de fiecare dată la 29 iulie naistul de talie internațională Nicolae Voiculeț, în prezent parlamentar AUR, sărbătorește printr-un concert Ziua Națională a Imnului României, interpretând „Deșteaptă-te, române!" sub Crucea Eroilor Neamului din Munții Bucegi. Această crucek ridicată de regii României, a fost închinată celor care s-au jertfit pentru independența și suveranitatea statului român și a devenit astfel de-a lungul timpului un simbol al aspirației noastre către libertate. Și al sacrificiilor pe care acest neam le-a făcut și este gata să le facă pentru a rămâne neatârnat vreunei puteri străine.

Oare ce l-a împiedicat pe premierul Florin Cîțu să procedeze așa cum au procedat de-a lungul timpului, rând pe rând, toate guvernele, asigurând o sumă modică de bani și infrastructura necesară sărbătoririi cu demnitate a acestui eveniment în vârful Bucegilor? Face Florin Cîțu economii cu banii țării? Experiența scurtei sale guvernări demonstrează contrariul. Îi e teamă lui Cîțu că va îndatora și mai mult România, dacă finanțează cu câteva mii de lei acest moment pe cât de emoționant, pe atât de simbolic? Mă îndoiesc, observând că, într-un răstimp istoric extrem de scurt, a acumulat cu nesimțire, fără să dea niciun fel de explicație, cea mai mare datorie pe care a făcut-o statul român vreodată în istorie. Îi e teamă lui Cîțu să permită câtorva militari din rândul Armatei, din rândul trupelor de Jandarmi sau ai Poliției, să-l însoțească pe Nicolae Voiculeț pe platoul Munților Bucegi, pentru a asigura cuvenitul fast acestui moment?

La toate întrebările de mai sus am un singur răspuns. Florin Cîțu nu este un personaj nesimțitor. El nu este pur și simplu un nesimțit. El este un personaj nefast, plasat în epicentrul istoriei recente a României de forțe străine acestui stat și cu misiunea de a face tot ce se poate pentru a contribui major la distrugerea fibrei neamului românesc. Când România se va scutura de Florin Cîțu, de colaboratorii și de protectorii acestuia, afrmația de mai sus va fi pe deplin limpezită. Până atunci, voi consemna pe scurt, ca nu care cumva să se uite, biografia neagră a acestui personaj:

- în 1998, a luat nota 4 la examenul de treaptă și a ajuns la școala profesională. Au interveni însă părinții lui și, din pix, prin bunăvoința diretorului, a ajuns până la urmă la liceu.

- a picat doi ani la rând la ASE (1990 și 1991)

- a urmat din 1992 până în 1996 cursurile Grinnel College, din SUA, unde anul de studii costă 70.000 de dolari. De unde a avut bani, rămâne un mister. Gurile rele spun însă că cele care l-ar fi susținut financiar ar fi fost însăși serviciile secrete americane (CIA). Și că acum el trebuie să-și plătească datoriile... Pe spinarea noastră.

- deși s-a înscris la doctorat încă din 1999, nu l-a terminat nici până azi.

Ar fi prea simplu să-mi imaginez că Florin Cîțu este atât de primitiv, atât de rudimentar, încât să-i refuze unui patriot și artist de talie internațională de calibrul lui Nicolae Voiculeț acest moment închinat neamului românesc, pur și simplu întrucât acesta a ales, cred că tot din motive de patriotism, să se îndepărteze de un partid cum e PNL, care și-a abandonat această vocație, și să se înscrie și să candideze pentru Parlamentul României din partea AUR. Dacă cumva este așa, atunci Cîțu devine mult mai obscur ca personaj decât ne-am fi putut imagina. Oricum însă, chiar și așa, lipsit de susținerea statului român, Nicolae Voiculeț a decis ca astăzi, în cinci locuri diferite din București, să interpreteze, pe o caniculă infernală, „Deșteapăt-te, române!". Puneți-vă pălăriile pe cap și urmați-l cu mic cu mare. Și scoteți-vă pălăriile doar atunci când veți asculta Imnul Național al României.

P.S.: E regretabil că președintele României, Klaus Iohannis, care a jurat pe Constituție să respecte statul român, nu a catadicsit să omagieze această zi deosebită în niciun fel, onorând momentul cu prezența sa. A transmis doar un mesaj, scris într-o limbă de lemn. Încă o scrisoare pierdută.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...