Acordul de recunoaștere al lui Hunter Biden

Postat la: 21.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Acordul de recunoaștere al lui Hunter Biden

„Culoarele în justiție" nu au fost decoperite la București. Ci în Statele Unite. Cea mai consolidată democrație, desigur după cea a Marii Britanii. Am văzut chiar acum cum funcționează asemenea „culoare" la Washington. Hunter Biden, anchetat pentru două infracțiuni, una deosebit de gravă, este pe cale să scape neîncătușat. În baza unui acord de recunoaștere. Desigur, cu complicitatea procurorilor și, probabil, în zilele următoare, a judecătorilor. De ce este atât de important să ne referim insistent la corupția de care se face vinovată familia Biden?

Hunter Biden a fost prins purtându-și arma când se afla sub efectul drogurilor. Aceasta este o infracțiune care în Statele Unite se pedepsește cu 10 ani de închisoare. Concomitent, el a fost anchetat de procurori și pentru fraude fiscale. Infracțiuni care se pot solda cu pedepse mai ușoare. A negociat un acord de recunoaștere, în urma căruia procurorii au propus ca pedeapsa lui să nu fie privativă de libertate. În principiu, Joe Biden poate răsufla ușurat. Aceasta este însă doar fața văzută a icebergului. Serialul pe care îl public, aflat azi la cel de-al treilea episod, se referă însă la prezumtive infracțiuni, mult mai grave, care rezultă chiar din laptopul abandonat de Hunter Biden.

Unele informații furnizate de acest laptop, adică chiar de către Hunter Biden, sunt atât de explozive, încât au lăsat în urmă cadavre. Este cazul așa-numitei afaceri Burisma, pusă la cale în Ucraina. Și care a fost anchetată de procurorul șef al Ucrainei, până când, în mod explicit - iar dialogul a fost făcut public chiar de către Joe Biden - președintele proaspăt ales la acea dată al Statelor Unite i-a cerut nici mai mult nici mai puțin lui Volodimir Zelenski decât să-l dea afară pe procurorul general. Acesta s-a conformat.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Doi martori importanți, care au furnizat informații despre afacerile frauduloase din operațiunea Burisma, puse la cale de Hunter Biden, au murit în condiții extrem de suspecte. Această situație mă determină să îmi asum la rândul meu riscul de a dezvălui cele mai grave detalii prezentate în așa-numitul „Raport pe laptop Biden". Așa că în „Pastila" de astăzi voi insista asupra unor mari fraude fiscale făcute de Hunter Biden, prin utilizarea raporturilor sale de filiație cu Joe Biden. Ceea ce va constitui obiectul celei de-a treia dezvăluiri pe care o fac în CorectNews.

În acest editorial însă voi expune câteva detalii vizând legăturile clanului Biden cu un anume Chris Boies, folosit de Hunter datorită conexiunii sale foarte apropiate cu Hans Klemm, la acea dată ambasador al Statelor Unite în România. Obiectivul lui Biden, după modelul dezvoltat în Ucraina, era exercitarea de presiuni de către ambasadoul Hans Klemm asupra procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, pentru a bloca anchetele desfășurate de aceasta împotriva unui important om de afaceri, Puiu Popoviciu, dezvoltator al Complexului Comercial Băneasa, pe terenul căruia se află de altfel și noua Ambasadă a Statelor Unite la București.

Condamnat la ani grei de închisoare, Puiu Popoviciu s-a refugiat în Marea Britanie, unde nu există infracțiunea pentru care a fost condamnat în România. Mai nou, s-a decis rejudecarea întregului proces. Important pentru dezvăluirile pe care le fac în baza informațiilor din laptopul lui Hunter Biden nu este însă dacă Puiu Popoviciu este sau nu vinovat, ci traficul de influență pus la cale de fiul președintelui Statelor Unite și modul în care acesta a operat.

Am convingerea că acest demers gazetăresc este cât se poate de util, nu atât pentru că relevarea adevărului ar putea să aibă efecte asupra campaniei electorale a lui Joe Biden, pentru obținerea unui nou mandat de președinte al Statelor Unite, ci fiindcă orice vulnerabilitate majoră la Casa Albă poate influența negativ atât parteneriatul strategic consolidat cu România, cât și poziția de lider mondial pe care o dețin Statele Unite într-un moment extrem de sensibil pentru prezentul și viitorul civilizației. Și din nou insist asupra faptului că orice român s-ar simți mult mai confortabil în condițiile în care, la Casa Albă, cu ajutorul Congresului Statelor Unite, al procurorilor corecți și ai judecătorilor necorupți, s-ar instaura o stare de deplină legalitate.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...