De la adversar al statului, la contracte cu statul - Șeful Gabriel Resources, abonat la banii Primăriei lui Fritz

Postat la: 12.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

De la adversar al statului, la contracte cu statul - Șeful Gabriel Resources, abonat la banii Primăriei lui Fritz

Recentele dezvăluiri despre afacerile lui Dragoș Tănase, CEO la Gabriel Resources și director la Roșia Montană Gold Corporation, scot la lumină o rețea de firme și contracte cu instituții de stat și administrații locale.

Dincolo de salariile de top primite în funcțiile sale, Tănase și asociații săi se bucură de sute de milioane de lei din afaceri cu sectorul public, dezvăluind o schemă de afaceri sofisticată și controversată.

Total Business Land SRL, compania cu care Dragoș Tănase este strâns asociat, reprezintă un nucleu central al acestei rețele. Cu venituri de peste 64,7 milioane de lei și un profit net de 10,8 milioane de lei în 2022, această firmă este legată direct de peste 20 de alte companii, inclusiv Roșia Montană Gold Corporation SA, unde unii dintre administratori sunt și asociați ai Total Business Land SRL, notează renasterea.ro.

Principalul domeniu de activitate al Total Business Land SRL este consultanța tehnică și ingineria, iar pe parcursul anilor, firma a încheiat peste 500 de contracte cu instituții publice. De la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară la Poșta Română și chiar penitenciare sau școli, Total Business Land SRL a acaparat o gamă largă de contracte publice.

Printre cele mai recente contracte se numără și cel încheiat cu Aquacaras SA Caraș-Severin, în valoare de 490.000 de euro, semnat pe 1 martie 2024. Aceste afaceri prospere nu se opresc aici, compania având relații extinse cu sute de primării și instituții publice.

Un exemplu elocvent este colaborarea strânsă dintre Total Business Land SRL și administrația condusă de Dominic Fritz în Timișoara. Într-o serie de contracte încheiate în decursul câtorva luni, firma a câștigat proiecte importante de regenerare urbană în cartierele orașului, inclusiv în zona Dacia.

Primarul Fritz a subliniat că proiectele de regenerare urbană din Timișoara sunt menite să transforme aspectul orașului și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor. Cu toate acestea, dezvăluirile privind contractele cu Total Business Land SRL au stârnit întrebări cu privire la transparența și etica în atribuirea contractelor publice.

Pe de o parte, afacerea Dragoș Tănase și rețeaua sa de companii demonstrează abilitatea de a accesa și de a profita de pe urma contractelor publice. Pe de altă parte, aceste afaceri ridică semne de întrebare cu privire la modul în care sunt atribuite aceste contracte și dacă există sau nu conflicte de interese în procesul de licitație.

În contextul unor astfel de dezvăluiri, este necesară o investigație amănunțită pentru a clarifica modul în care sunt gestionate fondurile publice și pentru a asigura integritatea și transparența în procesul de atribuire a contractelor.

loading...
PUTETI CITI SI...