Ofițer acoperit al SRI, deputat PSD, ia șpagă, scapă de pușcărie și este uns șef la ANCOM

Postat la: 10.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Ofițer acoperit al SRI, deputat PSD, ia șpagă, scapă de pușcărie și este uns șef la ANCOM

Președintele Camerei Deputaților a luat șpagă o excursie la Viena cu concubina, cu hotel de cinci stele, concert și supeuri la restaurante de lux, de la consilierul județean Dumitru Dobrică.

În schimbul dezmățului austriac, președintele Camerei s-a angajat să faciliteze numirea fiicei lui Dobrică în funcția de președinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională.

A intervenit o problemă de câmp tactic: toate conversațiile dintre părți au fost înregistrate de SRI ca urmare a protocoalelor dintre autoritatea de informații interne și componentele sistemului judiciar. Pe 3 februarie 2020 fostul președinte al Camerei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

A intervenit a doua problemă de câmp tactic: fostul președinte al Camerei a sesizat CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate legată de folosirea interceptărilor în procesele penale. CCR a interzis folosirea în dosarele de corupţie a interceptărilor obţinute de SRI în baza unor mandate de siguranţă naţională. Condamnatul scapă de toate acuzațiile, iar Curtea de Apel București hotărăște că fapta de trafic de influență nu există.

Mai mult decât atât, Curtea anulează dispozițiile primei instanțe prin care condamnatul trebuia să achite contravaloarea de 62.000 lei a expediției de lux vieneze. A intervenit a treia problemă de câmp tactic: fostul președinte al Camerei a fost numit la data de 9 mai 2023 președintele ANCOM, autoritatea care reglementează comunicațiile.

Prin tradiție, ANCOM este un domeniu rezervat oamenilor de casă ai SRI. Pe aici au trecut foști ofițeri SRI sau pentru scurt timp, Sorin Grindeanu, ofițer acoperit al SRI. În cazul lui Valeriu Zgonea eroul infam al acestei povești, Ion Cristoiu a avut de data asta dreptate. În 2016, Cristoiu a afirmat că Zgonea este ofițer acoperit al SRI.

Cornel Ivanciuc

loading...
PUTETI CITI SI...