Kovesi va rămâne șefa DNA chiar și după desecretizarea protocoalelor cu SRI

Postat la: 21.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Kovesi va rămâne șefa DNA chiar și după desecretizarea protocoalelor cu SRI

Vă sfătuiesc, din nou, să nu mai plecați urechile la scenariile fanteziste prin care propaganda PSD-ALDE trâmbițează "inevitabila revocare" a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Haideți să fim serioși, astea-s simple exerciții de wishful thinking!

În fapt, coaliția PSD-ALDE nu are nici cel mai mic cuvânt de spus în această speță, iar specialiștii din Justiție - plenul CSM - s-au pronunțat deja, printr-un vot covârșitor, împotriva unei astfel de acțiuni politicianiste prin excelență. Acum, ultimul bolovan rostogolit de PSD-ALDE (via pionul Tudorel "Gargamel" Toader) se referă - insidios, firește, în tradiția "marilor" dezvăluiri de presă care (ne-am obișnuit deja!) reîncălzesc ciorbe de pe vremea lui Mavrocordat, fără pic de jenă - la rapida desecretizare a protocoalelor de colaborare dintre SRI și parchete.

La urma urmelor, ce riscă SRI și DNA dacă, finalmente, se vor desecretiza mult trâmbițatele protocoale? Absolut nimic! De ce? Păi, în primul rând, eventualele încălcări sporadice (fiindcă eu nu cred în scenaritele fluturate de propagandă) ale Codului de procedură penală (pe care PSD și ALDE se pregătesc să-l modifice, laolaltă cu Legile Justiției) nu vor fi de natură să genereze o acțiune guvernamentală.

În schimb, chiar dacă s-ar proba - chiar sunt curioasă care ar putea fi "argumentele" lui Tudorel "Gargamel" Toader, deși nu prea cred că le deține! - că ar fi existat cazuri în care s-au folosit "protocoale ilegale", nici această situație nu va presupune, în mod imperativ necesar, mazilirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Motivul? Revizuirile în instanță ale unor dosare penale se pot face doar la cererea inculpaților/condamnaților, iar dacă aceștia vor avea, finalmente, câștig de cauză, cel care va răspunde pentru eventualele abuzuri nu poate fi decât procurorul de caz - ceea ce este cât se poate de corect! - și nu Laura Codruța Kovesi, care este și rămâne principala țintă a acestei operațiuni PSD-ALDE.

Dincolo de aceste aspecte, constat cu stupoare că, în loc să genereze creștere economică și stabilitate, partidele de guvernământ continuă să arunce cu lături în SRI, ignorând faptul că prejudiciază imaginea unei instituții esențiale în ceea ce privește securitatea națională a României.

P.S.: Aflu că Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, a fost reținut de poliție în cadrul unei anchete referitoare la finanțarea campaniei sale electorale, după ce un om de afaceri franco-libanez a dezvăluit că, în 2007, i-a adus acestuia 5 valize cu bani de la dictatorul Muammar Gaddafi. Oare de ce Nicolas Sarkozy nu se duce la o televiziune de casă ca să zbiere, în direct, că e victima inocentă a așa-zisului stat paralel? Chiar sunt contrariată! Francezii ăștia...

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...