Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare in Dosarul "Interagro"

Postat la: 18.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare in Dosarul

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Magistrații Curți de Apel au pronunțat, joi, o decizie definitivă în dosarul Interagro.

"Decizia a fost dată în urmă cu doar câteva minute astfel că se aștepta pronunțarea de mai bine de trei săptămâni. Curtea de Apel va emite mandatul de executare care va ajunge la Poliție de unde se va pune în executare. Din informațiile pe care le avem, Ioan Nicula ar fi în țară, drept urmare cel mai probabil polițiștii se vor duce la el acasă, asta în cazul în care nu va decide el să se predea", a spus Ana Bujor.

Ioan Niculae a fost condamnat în primă instanță, în 2018, de Tribunalul București, la 3 ani și 6 luni de închisoare. Era vorba de „Dosarul Interagro", în care era acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. El a atacat decizia cu apel, judecata fiind în prezent la Curtea de Apel București. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a mai dispus ca SC Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară. Pe latură civilă, judecătorii au decis confiscarea de la Ioan Niculae, Viorel Bărac şi Nicoleta Toncea (actuală Niculae), precum şi de la societăţile Interagro SA, Intervitt SRL, Libarom Agri SRL şi SC Mike Trading&Investment, câte 3.543.833 lei.

Instanţa a instituit şi menţinut sechestrul, în vederea confiscării speciale şi a recuperării cheltuielilor judiciare, pe toate bunurile mobile şi imobile ale inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 24.806.831 lei (câte 3.543.833 lei pentru fiecare inculpat persoană fizică şi juridică). În plus, judecătorii au luat act că prejudiciul creat părţii civile ANAF, în suma de 11.438.169 lei, a fost recuperat prin compensare.

loading...
PUTETI CITI SI...