Wall Street Journal: Starea lui Biden se deteriorează accentuat pe zi ce trece. Nu ar putea duce pana la capat un nou mandat și se cauta un inlocuitor

Postat la: 05.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Wall Street Journal: Starea lui Biden se deteriorează accentuat pe zi ce trece. Nu ar putea duce pana la capat un nou mandat și se cauta un inlocuitor

Starea președintelui american Joe Biden se deteriorează, iar nivelul său de implicare în treburile guvernamentale este din ce în ce mai scăzut, a raportat Wall Street Journal , citând peste 45 de politicieni apropiați șefului statului.

Când Biden s-a întâlnit cu liderii Congresului în ianuarie pentru a discuta despre acordul de finanțare cu Ucraina, s-a spus că uneori vorbea atât de liniștit încât participanții la întâlnire abia l-au putut auzi. Citea fișe pentru a „trage concluzii evidente", făcea pauze lungi și uneori închidea ochii pentru o lungă perioadă de timp - astfel încât cei prezenți s-au întrebat dacă președintele a adormit.

În februarie, Biden a avut o conversație unu-la-unu cu președintele Camerei, Mike Johnson. Ea a abordat schimbările în politica administrației prezidențiale. În timpul schimbului, Johnson a devenit îngrijorat de faptul că Biden a uitat detaliile propriilor sale politici, potrivit a șase persoane familiarizate cu problema.

WSJ notează că pentru o mare parte a carierei sale, Biden s-a bucurat de o reputație pe Capitol Hill ca negociator priceput al acordurilor legislative. El a înțeles detaliile problemelor și a înțeles motivele și nevoile adversarilor săi. Cu toate acestea, în ultimul an, reputația sa s-a deteriorat. Jurnalistii sunt de parere ca el nu va putea duce pana la capat un nou mandat si ca democratii cauta un inlocuitor.

 

loading...
PUTETI CITI SI...