Trump îl ironizează pe Zelensky ca fiind "unul dintre cei mai mari vânzători din istorie"!

Postat la: 18.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Trump îl ironizează pe Zelensky ca fiind

Donald Trump l-a descris pe Volodymyr Zelensky drept unul dintre "cei mai mari vânzători" pe care i-a cunoscut vreodată, deoarece președintele ucrainean reușește să plece de la Washington cu buzunarele pline de bani de fiecare dată când vizitează SUA.

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024 a insistat că Casa Albă ar trebui să înceteze să mai dea bani în numerar Ucrainei și să înceapă în schimb să o împrumute.

În timpul unui miting de campanie desfășurat sâmbătă în Vandalia, Ohio, Trump și-a împărtășit, de asemenea, punctul de vedere cu privire la acordarea de sprijin de miliarde de dolari Kievului. Fostul președinte a reiterat ideea sa anterioară potrivit căreia SUA ar trebui să împrumute bani Kievului în loc să îi dea pur și simplu.

"Ar trebui să le împrumutăm banii, nu să le trimitem banii, astfel încât, dacă reușesc - sunt împotriva unor șanse extraordinare - să ne plătească înapoi", a spus Trump. "Împrumutați-le banii, lăsați-i să fie un pic ca și cum ar trebui să fie un pic drăguți... Împrumutați-le banii, nu le dați pur și simplu un cec de 60 de miliarde de dolari", a exclamat el.

"Vă spun, Zelensky este unul dintre cei mai mari vânzători din istorie. De fiecare dată când vine în țară, pleacă cu 50 sau 60 de miliarde de dolari", a spus Trump. "Eu nu am reușit niciodată să fac asta. Este un vânzător mult mai bun decât mine", a adăugat el. De la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, în februarie 2022, Washingtonul a fost principalul susținător al Kievului, oferindu-i aproximativ 113 miliarde de dolari în ajutoare militare, economice și umanitare.

Trump, prezumtivul contracandidat republican al președintelui american Joe Biden în alegerile din noiembrie anul acesta - a declarat săptămâna trecută că țările NATO "râd de prostia Statelor Unite" pentru că au cheltuit atât de mulți bani pentru Ucraina și că trebuie "să-și plătească facturile".

În prezent, Biden face presiuni asupra Congresului pentru a adopta o lege de 95 de miliarde de dolari pentru ajutor extern, care include un ajutor militar suplimentar de peste 60 de miliarde de dolari pentru Kiev. El a afirmat că Ucraina va pierde mai multe teritorii în favoarea Rusiei dacă proiectul de lege nu este aprobat. Solicitarea administrației - care a primit undă verde din partea Senatului - s-a blocat în Congres din cauza opoziției republicanilor.

Marți, administrația Biden a declarat că Washingtonul va trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 300 de milioane de dolari.

loading...
PUTETI CITI SI...