Rusia a interceptat discuțiile armatei Germaniei privind Ucraina după ce un înalt ofiţer neamț nu s-a conectat corect intr-o videoconferința

Postat la: 12.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Rusia a interceptat discuțiile armatei Germaniei privind Ucraina după ce un înalt ofiţer neamț nu s-a conectat corect intr-o videoconferința

Potrivit declarațiilor luni ale ministrului german al apărării, Boris Pistorius, un alt participant la o convorbire confidențială, interceptată de ruși, între ofițeri de rang înalt ai armatei germane, a avut probleme de conectare la videoconferință.

În cursul acestei întâlniri privind ajutorul militar acordat Kievului, a cărei înregistrare audio a fost publicată în Rusia, şeful forţelor aeriene, inspectorul Ingo Gerhartz, nu ar fi folosit conexiunea obligatorie, potrivit primelor rezultate ale anchetei anunţate în urma unei şedinţe a Comisiei de Apărare din Bundestag.

Cu toate acestea, nu ar fi existat nicio scurgere de date în cazul său, spre deosebire de un alt participant despre care se cunoaşte că a folosit o "conexiune neautorizată". În încercarea de a calma spiritele după acest scandal al interceptării de către ruşi a unor convorbiri ale militarilor germani izbucnit la începutul lui martie, Germania a subliniat o "eroare individuală".

Ministrul a indicat că sunt în curs de desfăşurare anchete disciplinare preliminare pentru a afla ce "s-ar fi putut ori nu să se discute" în timpul întrevederii şi ce erori tehnice au fost comise.

El a indicat că doreşte să aştepte rezultatele acestor anchete înainte de a decide dacă va exista "o procedură disciplinară şi, dacă da, de ce natură", reamintind în acelaşi timp că nu doreşte "să joace jocul lui Putin" prin "demiterea celor mai buni ofiţeri ai mei, indiferent dacă au greşit sau nu".

loading...
PUTETI CITI SI...