PUIUL MALEFIC, CÂINELE CU DOUĂ COZI și NU VOTA PENTRU NOI sunt cele mai ciudate formaţiuni la alegerile europarlamentare

Postat la: 13.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

PUIUL MALEFIC, CÂINELE CU DOUĂ COZI și NU VOTA PENTRU NOI sunt cele mai ciudate formaţiuni la alegerile europarlamentare

Ofertă electorală diversificată la alegerile europarlamentare din acest an. Pentru cei dezamăgiți sau plictisiți de vechile partide au apărut alte forțe politice, precum Partidul Partidul, Partidul Puiul Malefic sau Partidul Câinelui cu Două Cozi.

Unele dintre aceste formațiuni politice și-au început activitatea ca o glumă, altele și-au atribuit aceste nume pentru a atrage atenția. Partidul "Puiul Malefic", partidul "Câinelui cu două cozi", partidul "Partid" și partidul "Nu vota pentru noi" sunt din Uniunea Europeană și vor intra în lupta din 9 iunie pentru Parlamentul European, ele fiind din țări precum Suedia, Ungaria sau Germania.

Spre exemplu "Puiul malefic" este un partid din Suedia care a început ca o glumă la adresa politicii suedeze. „Inițial, Puiul malefic a fost un soi de glumă a noastră. Nu-mi aduc aminte de ce, dar cumva a devenit ce e azi", a spus Svante Strokirk, fondatorul partidului și primul pe lista de candidați.

Partidul vine cu ceva idei, de la reforme în domeniul drepturilor de autor până la reforme electorale, dar Strokirk a părut să fie interesat mai degrabă să afle cât de ușor e să înregistrezi formal o candidatură. Partidul "Câinelui cu două cozi" este din Ungaria și și-a început activitatea în urmă cu 20 de ani tot ca o satiră la adresa politicii ungare.

Principalul candidat, Marietta Le, a declarat pentru EuroNews că partidul vrea „să atragă atenția asupra problemelor din politică și viața publică", de la trotuarele cu gropi la corupția generalizată. Ea e încrezătoare că Partidul Câinelui cu Două Cozi va obține cel puțin un loc în Parlamentul European și poartă discuții pentru a se alătura Grupului Verzilor.

Partidul "Partid" din Germania aparține unui comediant celebru de acolo. Acesta își dorește ca formațiunea pe care o reprezintă să intre din nou în Parlamentul European pentru un al treilea mandat. Comediantul Martin Sonneborn caută să obțină încă un mandat în Parlamentul European cu un manifest care include refacerea Zidului Berlinului și limitarea prețurilor la bere și kebab.

În Cehia se remarcă partidul „Nu Vota pentru Noi" care chiar asta urmărește - să nu fie votat. Membrii săi vorbesc despre beneficiile „anarho-capitalismului" - o teorie politică libertariană care pledează pentru eliminarea regulilor statului întru o mai mare libertate. Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de partide cu nume hazlii care se află pe listele pentru Parlamentul European și urmează să vedem câte dintre ele vor ajunge să aibă și reprezentanți la Bruxelles.

loading...
PUTETI CITI SI...