Peste 60 de europarlamentari fac o propunere aberantă: "Ungaria să nu dețină drept de vot în UE!"

Postat la: 16.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Peste 60 de europarlamentari fac o propunere aberantă:

Eurodeputații cer ca Ungaria să fie lipsită de drepturile sale de vot în UE, după călătoriile lui Viktor Orban în Rusia și China, informează Politico.

63 de europarlamentari au redactat deja o scrisoare în acest sens către Ursula von der Leyen, Charles Michel și Roberta Metsola. Se precizează că premierul maghiar „a provocat deja pagube semnificative abuzând de rolul său în președinția Consiliului". Pe listă nu se regăsește nici măcar un europarlamentar român.

Orbán „a întreprins mai multe vizite diplomatice, în special pentru a-l vizita pe Putin în Rusia și pe Xi Jinping în China, în timpul cărora și-a denaturat în mod intenționat împuternicirile", au scris deputații și au solicitat Parlamentului să răspundă în consecință.

„Acest lucru necesită acțiuni reale, cum ar fi suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei în Consiliu, deoarece practica a arătat că simplele condamnări verbale ale acestei situații nu au niciun efect", au adăugat deputații europeni.

Scrisoarea, susținută de deputați din mai multe țări și grupuri parlamentare, inclusiv PPE, Renew, Stânga și Verzii, este cea mai recentă încercare de a cenzura Budapesta pentru președinția sa necinstită. De asemenea, Comisia a cerut comisarilor săi să nu participe la reuniunile informale ale miniștrilor din Ungaria, a anunțat luni.

Elita pro-război de la Bruxelles se răzbună pe Ungaria din cauza misiunii de pace și boicotează președinția ungară a UE - a declarat luni seară secretarul de stat în Ministerul ungar pentru Afaceri Europene, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Zsigmond Barna Pál a scris că purtătorul de cuvânt al președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, a anunțat pe rețelele de socializare că, din cauza misiunii de pace a premierului ungar, nu vor participa la ședințele Consiliului UE la nivel de conducere.

În urma alegerilor pentru Parlamentul European, elita de stânga și liberale, împreună cu Partidul Popular European, au restabilit "coaliția pro-război" și se pregătesc să realeagă joi actualul președinte al Comisiei, în timp ce oamenii au votat pentru schimbare, "Bruxelles-ul pro-război" continuă să respingă calea păcii și să pună presiune pe cei care lucrează pentru pace, a subliniat secretarul de stat. Comisia Europeană nu poate vedea că poporul european dorește pace și că există șanse mult mai mari de a obține acest lucru prin negociere, redeschiderea căilor diplomatice, prin dialog, decât prin strategia bazată pe livrarea de arme și sancțiuni, a adăugat secretarul de stat.

Strategia europeană, de la Bruxelles și Washington din ultimii doi ani și jumătate a eșuat, deși politicienii occidentali de stânga nu pot vorbi deschis despre acest lucru, deoarece astfel ar recunoaște eșecul propriei lor strategii politice, a subliniat secretarul de stat, informează Rador Radio România.

În postarea sa, Zsigmond Barna Pál a atras atenția asupra faptului că nu există soluție pe câmpul de luptă, aceasta trebuie căutată în altă parte, și anume la masa negocierilor, prin deschiderea canalelor diplomatice. "Vedem că, în afară de prim-ministrul ungar, am rămas fără politicieni europeni care pot vorbi cu toată lumea, care sunt bineveniți peste tot, care sunt acceptați peste tot ca parteneri de negociere, iar Bruxelles-ul, în loc să lucreze pentru pace, încearcă să forțeze țara noastră să treacă de partea stângii pro-război prin șantaj", a afirmat Zsigmond Barna Pál.

Secretarul de stat a declarat că președinția ungară își menține angajamentul față de cooperarea sinceră cu statele membre și instituțiile Uniunii Europene, dar și față de pace. Statele membre sunt invitate să participe la evenimentele președinției ungare, al căror obiectiv principal este continuarea dialogului, restabilirea competitivității Europei și ajutarea Europei să își recapete rolul de lider în lume. Aceasta este o sarcină și o responsabilitate împărtășită de câteva state membre și instituții", a adăugat secretarul de stat.

Zsigmond Barna Pál a declarat că este regretabil faptul că actuala "Comisie Von der Leyen" subordonează bunăstarea, pacea și securitatea Europei propriilor interese politice de partid, continuă să ignore opinia poporului european, continuă să fie pro-război și îi șantajează pe cei, inclusiv Ungaria, care lucrează pentru pace. "Lucrăm pentru ascensiunea Europei, iar pentru asta avem nevoie de pace. Să facem Europa mare!" - a declarat secretarul de stat în postarea sa.

loading...
PUTETI CITI SI...