În ciuda faptului că atacul a fost revendicat de către ISIS, Rusia pare să ignore ipoteza islamistă

Postat la: 25.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

În ciuda faptului că atacul a fost revendicat de către ISIS, Rusia pare să ignore ipoteza islamistă

Moscova îşi intensifică retorica prin care se îndreaptă către acreditarea ideii că SUA şi Ucraina au pus la cale atentatul de vineri de la sala de concerte Crocus City Hall, soldat cu 137 de morţi şi peste 180 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ. În ciuda faptului că atacul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic, Rusia pare să ignore ipoteza islamistă.

După ce în prima sa reacţie publică după atac Vladimir Putin nu a menţionat nimic despre revendicarea Statului Islamic, în schimb a sugerat că autorii atacului aveau legături în Ucraina, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, acuză aproape direct Washingtonul şi Kievul că ar fi plănuit atacul.

"După atacul terorist de la sala de concerte Crocus, dintr-o suburbie a Moscovei, Statele Unite ale Americii încearcă să se acopere regimul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pe care l-au creat prin menţionarea grupării teroriste Stat Islamic (SI), interzisă în Rusia", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Politicienii americani şi-au prins urechile în poveşti potrivit cărora atacul terorist de la Crocus City Hall a fost comis de organizaţia teroristă ISIS, care este interzisă în Rusia", a declarat diplomatul. "De aici şi dezvinovăţirea zilnică a Washingtonului pentru servitorii săi de la Kiev şi încercarea de a se acoperi, împreună cu regimul Zelenski pe care l-au creat, cu sperietoarea ISIS interzise", a mai spus diplomatul.

"Miliarde de dolari şi o cantitate fără precedent de armament investite în mod nejustificat şi cu ajutorul schemelor de corupţie în regimul de la Kiev, o retorică agresivă împotriva Rusiei şi un naţionalism flagrant, interzicerea discuţiilor de pace privind Ucraina şi apeluri nesfârşite la o soluţie violentă a conflictului, refuzul de a condamna ani de zile atacurile teroriste efectuate de regimul de la Kiev şi un sprijin informaţional şi politic masiv pentru orice, chiar şi pentru cele mai teribile acţiuni ale lui Zelenski", a enumerat ea.

"Care este logica din spatele acestui lucru, vă întrebaţi? Banii şi puterea. Şi, în contextul interdicţiei juridice internaţionale privind intervenţia directă, este vorba, de asemenea, de a semăna un haos controlat şi de a remodela ordinea mondială prin mâinile teroriştilor", a continuat ea reluând tezele propagandei Kremlinului. "Atenţie, o întrebare pentru Casa Albă: Categoric e ISIS, nu vă răzgândiţi?" - încheie ironic Zaharova.

loading...
PUTETI CITI SI...