Joe Biden a dat semnalul că premierul Netanyahu trebuie să plece: "Face Israelului mai mult rău decât bine!"

Postat la: 10.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Joe Biden a dat semnalul că premierul Netanyahu trebuie să plece:

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă într-un interviu pentru MSNBC că ameninţarea Israelului cu invazia în Rafah va fi "linia sa roşie" pentru premierul Benjamin Netanyahu, dar apoi a dat înapoi imediat, spunând că nu există o linie roşie şi "eu nu voi părăsi niciodată Israelul".

Într-un interviu pentru MSNBC, preşedintele Biden a spus, referindu-se la israelieni, că "ei nu pot avea încă 30.000 de palestinieni morţi ca o consecinţă a urmăririi" militanţilor Hamas. Mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de oameni din Gaza se adăpostesc în zona Rafah, iar SUA l-au îndemnat pe Netanyahusă nu lanseze o ofensivă majoră în Rafah până când nu este gata un plan de evacuare în masă a civililor.

"Există şi alte modalităţi de a face faţă, de a ajunge la, de a face faţă... traumei cauzate de Hamas", a mai spus Biden, referindu-se la atacul grupării islamiste din 7 octombrie din sudul Israelului. Întrebat dacă o invazie israeliană în Rafah ar constitui o linie roşie pentru el în relaţia cu premierul Netanyahu, Biden a răspuns că "este o linie roşie, dar nu voi părăsi niciodată Israelul".

„Apărarea Israelului continuă să fie importantă. Deci nu există o linie roşie (în care) voi tăia toate armele, astfel încât să nu aibă Domul de Fier care să îi protejeze". Biden a insistat, totuşi, că Netanyahu "trebuie să acorde mai multă atenţie pierderii de vieţi nevinovate ca urmare a acţiunilor întreprinse". Conform AFP, a adăugat că "după părerea mea, el (Netanyahu) face mai mult rău decât bine Israelului".

Preşedintele SUA şi-a repetat apelul pentru o încetare a focului de şase săptămâni în vederea eliberării ostaticilor şi a livrării de ajutoare populaţiei palestiniene, deşi negocierile par să se fi blocat. Întrebat dacă se poate ajunge la o încetare a focului înainte de Ramadan, care începe pe sau în jurul datei de 10 martie, preşedintele american a spus:"Cred că este întotdeauna posibil. Nu renunţ nicicând la asta".

loading...
PUTETI CITI SI...