Jens Stoltenberg, către țările NATO: "Confruntarea cu Rusia ar putea dura decenii, accelerați producția de arme"

Postat la: 12.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Jens Stoltenberg, către țările NATO:

Nu l-a numit conflict, ci a vorbit despre o confruntare cu Rusia care ar putea dura zeci de ani. Aceasta este predicția lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, potrivit căruia Alianța ar face bine să dezvolte mai rapid industria de apărare a țărilor sale membre.

„NATO nu vrea un război cu Rusia'', a spus Stoltenberg într-un interviu pentru Welt am Sonntag, „însă trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani'', a avertizat el în declarațiile preluate de ediția de duminică a ziarului german Die Welt. ''Dacă președintele rus Vladimir Putin câștigă în Ucraina, nu există nicio garanție că agresiunea rusă nu se va răspândi în alte țări'', a argumentat economistul și politicianul norvegian, potrivit site-ului ziarului german.

''Cea mai bună apărare acum este să sprijinim Ucraina și să investim în capacitățile militare ale NATO, pentru că descurajarea funcționează doar dacă este credibilă'', a explicat numărul unu al Alianței Nord-Atlantice. ''Trebuie să reconstruim și să extindem cât mai rapid baza noastră industrială, astfel încât să putem crește livrările către Ucraina și să ne aprovizionăm stocurile'', a continuat Stoltenberg.

''Acest lucru înseamnă trecerea de la o producție lentă în timp de pace, la o producție rapidă, așa cum este necesar în timp de conflict''. Secretarul general al Alianței a cerut companiilor europene de apărare comenzi mai multe și mai rapide. Cu alte cuvinte: posibilitatea unui război de zece ani cu Moscova este o amenințare perfectă pentru a cere statelor să investească mai mult în înarmare.

loading...
PUTETI CITI SI...