"Israelul nu realizează că asasinarea liderilor palestinieni nu funcționează?!" Un reputat analist prezintă o teorie care dă de gândit

Postat la: 07.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Rami Khouri, senior nerezident la Centrul Arab din Washington DC (ACW), a declarat că este "bizar" că Israelul își continuă campania de asasinare a liderilor rezistenței palestiniene, când rezultatul este opusul a ceea ce Israelul a intenționat.

"Întotdeauna au asasinat lideri de rang înalt ai mișcărilor de rezistență palestiniene, fie că este vorba de OEP, Fatah sau alte mișcări, FPLP [Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei], Hamas sau Hezbollah", a declarat Khouri.

"Deci, da, probabil că vor încerca să asasineze mai mulți oameni.Dar asta nu ajută la nimic. Este bizar că israelienii nu văd că atunci când asasinează pe cineva, obțin pe cineva mai radical", a spus Khouri.

"Asta este exact ceea ce s-a întâmplat. Când Haniyeh a fost asasinat, Sinwar a preluat conducerea. În general, Sinwar este considerat a fi un pic mai dur", a spus el.

"Dar poziția Hamas nu este stabilită de o singură persoană.Este făcută de o conducere colectivă care îi alege pe acești oameni și care au făcut în mod clar și repetat deschideri către Israel. Către un fel de armistițiu pe termen lung - înainte de atacul din 7 octombrie. Și chiar și după 7 octombrie, au fost clar de acord să intre în negocieri de încetare a focului", a adăugat el.

"Situația este una în care trebuie să exercităm presiuni semnificative asupra tuturor - indiferent cine este de vină - pentru a accepta acești termeni, pentru a obține încetarea focului, pentru a face schimburi și pentru a trece la următoarea fază, care va fi și mai complicată - pentru a guverna Palestina și pentru a conduce, eventual, la o negociere pentru o rezolvare permanentă a conflictului dintre Palestina și Israel."

loading...
PUTETI CITI SI...