Elon Musk: Anglia e noua Uniune Sovietică. Guvernul laburist vrea să introducă cenzura pe rețelele sociale

Postat la: 11.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Elon Musk: Anglia e noua Uniune Sovietică. Guvernul laburist vrea să introducă cenzura pe rețelele sociale

În urma acuzaților că rețelele de socializare au dezinformat despre originea și religia atacatorului celor trei fete din SouthPort (Anglia), cu referire mai ales la Platforma X, în care Musk l-a ironizat pe liderul cabinetului Keil Starmer,guvernul este preocupat de cenzurarea rețelelor sociale.

"Mai mulți miniștri, precum și primarul Londrei, Sadiq Khan, spun că Legea privind siguranța online - care vizează controlul internetului - trebuie revizuită. Legea nu a intrat încă în vigoare decât la sfârșitul anului. Vorbind vineri în fața unei secții de poliție, Starmer a sugerat că legile privind evitarea dezinformării online vor fi revizuite, deoarece rețelele sociale „nu sunt o zonă fără legi." Între timp, doi bărbați au fost arestați pentru că au încurajat oamenii de pe rețelele de socializare să atace hotelurile care găzduiesc solicitanții de azil," scrie Katty Balls, în publicația the Spectator.

Proprietarul Platformei X, Elon Musk, l-a ironizat de mai multe ori pe Keil Starmer pe contul său. Premierul britanic nu i-a răspuns. Doar consilierii acestuia au luat foc. În urmă cu trei zile, Musk a scris că „Anglia este Noua Uniune Sovietică." Mai multe voci din guvern susțin că pe rețelele sociale s-a amplificat curentul rasist împotriva imigranților la protestele din ultima perioadă.

loading...
PUTETI CITI SI...