De ce a sosit Obama la Londra pentru o vizită "neanunțată" cu premierul britanic?

Postat la: 26.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce a sosit Obama la Londra pentru o vizită

Fostul președinte american Barack Obama a efectuat săptămâna trecută o vizită surpriză la Downing Street pentru un ceai și discuții cu premierul britanic Rishi Sunak.

Obama a zâmbit și a făcut cu mâna fotografilor înainte de a intra în No 10, luni, pe 18 martie. Se înțelege că cei doi au discutat o serie de subiecte în timpul întâlnirii de o oră, inclusiv unul dintre subiectele preferate ale lui Sunak, inteligența artificială.

Downing Street a susținut ulterior că Obama, care nu a mai vizitat No10 de la plecarea din funcție, a făcut o "vizită informală de curtoazie" în timpul vizitei în capitala britanică.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului a declarat: "El făcea o vizită informală de curtoazie în cadrul călătoriei sale la Londra, unde conduce activitatea Fundației Obama".

Purtătorul de cuvânt a adăugat: "Cred că echipa președintelui Obama a luat legătura și, evident, premierul a fost foarte fericit să se întâlnească cu el și să discute despre activitatea Fundației Obama".

Surse neoficiale sustin insa ca Barack Obama a venit in vizita la Londra pentru a discuta situatia externă prin prisma alegerilor din SUA, dar si faptul ca, in Marea Britanie, Casa Regală este puternic slăbită. Ca o coincidență, vizita se petrece după atacul de la Moscova.

loading...
PUTETI CITI SI...