Atac la Moscova - Un spectator aflat în mall l-a neutralizat pe unul dintre atacatori. Ce spune ministerul rus de interne despre teroriști

Postat la: 23.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Atac la Moscova - Un spectator aflat în mall l-a neutralizat pe unul dintre atacatori. Ce spune ministerul rus de interne despre teroriști

Un spectator care urma să asiste la concertul din Crocus City Hall din Moscova a "neutralizat unul dintre terorişti", potrivit Comitetului de Investigaţii al Rusiei, o autoritate federală de anchetă.

Şeful comitetului a declarat că intenţionează să îi acorde un premiu departamental spectatorului respectiv, al cărui nume nu a fost menţionat. Comitetul precizează că bărbatul "a dat dovadă de un curaj de neegalat" în timp ce încerca să-şi protejeze soţia când atacatorii au luat cu asalt complexul.

"Prin acţiunile sale ferme şi decisive, a salvat vieţile oamenilor din jurul său în acel moment", este mesajul postat pe Telegram de comitet. Cei patru presupuşi autori ai atacului lansat vineri seara asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), sunt "cetăţeni străini", a dat asigurări sâmbătă Ministerul de Interne rus, relatează AFP.

Cei patru suspecţi, care au fost arestaţi, "sunt toţi cetăţeni străini", a precizat ministerul într-un comunicat, fără a preciza cetăţenia acestora. Presa rusă şi un deputat au declarat anterior că unii dintre suspecţi sunt originari din Tadjikistan, o ţară din Asia Centrală care se învecinează cu Afganistanul şi unde organizaţia Stat Islamic este activă.

loading...
PUTETI CITI SI...