Arme, droguri și fraude fiscale: procesul lui Hunter Biden, fiul preşedintelui american, se complică tot mai mult

Postat la: 05.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Arme, droguri și fraude fiscale: procesul lui Hunter Biden, fiul preşedintelui american, se complică tot mai mult

Procesul penal al lui Hunter Biden cu privire la deţinerea ilegală a unei arme de foc a intrat marţi în adicţiile trecute ale fiului mai mic al preşedintelui american, cu cinci luni înainte de alegerile în care democratul îl înfruntă pe rivalul său republican Donald Trump care tocmai a fost condamnat penal.

Hunter Biden, un avocat şi om de afaceri, în vârstă de 54 de ani, care s-a transformat într-un artist şi care a ieşit de ani de zile din adicţii de droguri şi alcool, este o ţintă privilegiată a adversarilor tatălui său, în primul rând a lui Donald Trump - care-l consideră călcâiul lui Ahile al locatarului în exerciţiu al Casei Albe.

La fel ca luni, Prima Doamnă Jill Biden a fost prezentă la tribunalul federal din Wilmington, în micul stat Delaware - fieful pe Coasa de est al clanului Biden - a constatat un jurnalist AFP. Jill Biden s-a aşezat cu două bănci în spatele fiului său vitreg Hunter, între soţia acestuia din urmă, Melissa Cohen Biden, şi Ashley Biden, fiica preşedintelui, la acest proces care urmează să dureze una până la două săptămâni.

"Nimeni nu este mai presus de lege. Oricine-ai fi şi orice nume ai avea", a tunat procurorul Derek Hines, la fel cum tună de luni de zile procurorii care-l urmăresc în civil sau în penal pe Donald Trump şi pe familia acestuia. Hunter Biden este inculpat penal cu privire la faptul că a minţit în privinţa consumului de doguri atunci când a cumpărat o armă de foc în 2018, un lucru considerat un delict în Statele Unite.

Marţi s-au difuzat, pentru cei 12 juraţi, fragmente foarte dure din cartea audio de memorii a lui Hunter Biden "Beautiful Things" din 2021, în care el îşi povesteşte consumul de crack, de votcă din sticlă, rătăciri nocturne în căutare de droguri în zona unor magazine ponosite, încercări eşuate de dezintoxicare şi episoade efemere de dragoste cu văduva fratelui său Beau Biden, mort în 2015 de un cancer la creier.

"Robert Hunter Biden a ales să deţină ilegal o armă de foc", în timp ce "era consumator de crack şi toxicoman", l-a acuzat procurorul Hines, arătând o forografie cu un Colt Cobra, arma din centrul dosarului. El pledează nevinovat, iar avocaţii săi afirmă că "nu mai consuma droguri atunci când a achiziţionat această armă (care) n-a fost niciodată, niciodată purtată sau folosită cele 11 zile în care s-a aflat în posesia ei".

Joe Biden a refuzat să comenteze cu privire la acest proces. "Ca preşedinte, nu voi comenta o procedură federală în curs, dar, ca tată, am o dragoste infinită faţă de fiul meu, am încredere în el", a scris el luni într-un comunicat. Juriul urmează să se pronunţe cu privire la două capete de acuzare cu privire la presupuse minciuni în documentele necesare achiziţionării revolverului în 2018 şi cu privire la un al treilea capăt de acuzare privind deţinerea ilegală a acestei arme.

Hunter Biden a dat asigurări că s-a vindecat de adicţii din 2019, însă nu bifat căsuţa "toxicoman" în formularul de cumpărare a armei în 2018. El riscă până la 25 de ani de închisoare - însă în practică acest tip de urmăriri conduc rareori la condamnări cu închisoarea cu executare. Hunter a fost inculpat în decembrie cu privire la fraudă fiscală, pentru că s-a sustras printr-o "stratagemă" obligaţiei de a plăti impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari.

El a pledat nevinovat în acest dosar, în care procesul urmează să aibă loc în septembrie, în California, unde locuieşte. Aceste două procese ar putea parazita încercarea lui Joe Biden de a marca un contrast faţă de adversarul său republican, vizat în patru proceduri penale.

loading...
PUTETI CITI SI...