Armata israeliană, acuzată că a deschis focul asupra unei mulțimi care aștepta ajutoare umanitare, în Gaza. Cel puțin nouă oameni au murit

Postat la: 23.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Armata israeliană, acuzată că a deschis focul asupra unei mulțimi care aștepta ajutoare umanitare, în Gaza. Cel puțin nouă oameni au murit

Ministerul Sănătăţii condus de Hamas a anunţat sâmbătă, 23 martie, că nouă persoane au fost ucise de focuri de armă israeliene asupra unei mulţimi care aştepta să fie distribuite ajutoare în nordul Fâşiei Gaza, relatează AFP.

"Cel puţin nouă oameni au devenit martiri şi alte zeci de persoane au fost rănite de tiruri de la tancuri şi obuze ale armatei de ocupaţie israeliene, în timp ce aşteptau camioanele de ajutor la sensul giratoriu Koweit", a precizat ministerul.

"Răniţii au fost transportaţi la spitalul Baptiste-Ahli", a declarat Mahmoud Basal, un purtător de cuvânt al apărării civile din Gaza, descriind "răni foarte grave, unele răni provocate de schije".

La 14 martie, Ministerul Sănătăţii din Gaza anunţase deja 20 de morţi şi peste 100 de răniţi în urma "tirurilor israeliene" în circumstanţe similare în acelaşi sector. În ziua următoare, armata israeliană a făcut referire la focuri de armă trase de "palestinieni înarmaţi", negând aceste acuzaţii.

La 29 februarie, o distribuire de ajutoare s-a transformat, de asemenea, într-o tragedie în vestul oraşului Gaza, murind 120 de persoane.

loading...
PUTETI CITI SI...