A tunat si le-a adunat! Cele mai puternice femei din SUA au decis să lupte împotriva lui Donald Trump

Postat la: 20.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

A tunat si le-a adunat! Cele mai puternice femei din SUA au decis să lupte împotriva lui Donald Trump

Hillary Clinton a apărut la Convenția democraților din Chicago pentru a-și arăta sprijinul pentru Kamala Harris. Clinton a purtat un costum alb, asemănător cu cel purtat în urmă cu opt ani când a devenit prima femeie care a acceptat nominalizarea unui partid majoritar pentru preşedinţia SUA.

Kamala Harris este doar a doua femeie nominalizată de Partidul Democrat pentru alegerile prezidenţiale de la crearea sa în 1828. Femeile din politica americană - şi Clinton în special - poartă adesea alb, ca o aluzie la ţinutele albe ale mişcării sufragistelor care au luptat pentru dreptul femeilor de a vota în Statele Unite. Clinton a pierdut alegerile din 2016 în faţa lui Donald Trump. Acum, cu a doua femeie nominalizată la prezidenţiale, Kamala Harris, democraţii speră că pot schimba acest rezultat în noiembrie.

„Mi-aş dori ca mama mea şi mama Kamalei să ne poată vedea - ele ne-ar spune „Continuă"", a afirmat Clinton. Kamala Harris a avut o scurtă apariţie la Convenţia Democrată Ea nu va vorbi până joi. Încurajată de mii de susţinători, vicepreşedinta a spus că îi este „veşnic recunoscătoare" lui Joe Biden. „Să luptăm pentru idealurile care ne sunt dragi. Şi să nu uităm niciodată: când luptăm, câştigăm", a spus Harris.

„În America, poţi ajunge atât de departe cât îţi permit munca şi talentul. Şi ştiţi ce? De cealaltă parte a plafonului de sticlă se află Kamala Harris ridicând mâna şi depunând jurământul în calitate de al 47-lea preşedinte al Statelor Unite", a spus Hillary Clinton „Trebuie să luptăm pentru Kamala la fel cum ea luptă pentru noi", a continuat Hillary Clinton, făcând apel la mulţime „să nu creadă sondajele" înaintea duelului cu Donald Trump.

Hillary Clinton a menţionat-o în discursul ei pe Shirley Chisholm, prima femeie de culoare care a fost aleasă în Congresul SUA înainte de a candida ulterior la preşedinţie. Numele lui Chisholm a fost menţionat de câteva ori de când Harris a fost nominalizată, indicând-o pe Chisholm drept deschizătoarea de drumuri. „A candidat la preşedinţie şi determinarea ei ne-a permis mie şi altor milioane să visăm mai mult", spune Clinton.

Fosta Primă Doamnă a menţionat apoi candidatura sa eşuată la prezidenţiale în 2016, când a câştigat votul popular, dar a pierdut în cele din urmă în faţa lui Donald Trump. A fost „onoarea vieţii mele să accept nominalizarea partidului nostru", a spus ea, aruncând o privire asupra prezentului şi viitorului, unde a subliniat că nu există plafoane pentru visele noastre. „Kamalei îi pasă. Îi pasă de copii şi de familii. Îi pasă de America. Lui Donald îi pasă doar de el însuşi".

„Îi cunosc inima şi integritatea", a spus Clinton despre Harris. „Kamala poartă cu ea speranţele fiecărui copil pe care l-a protejat, fiecărei familii pe care a ajutat-o, fiecărei familii pe care a servit-o". Mulţimea s-a ridicat în picioare şi a început să scandeze „închideţi-l", o expresie frecvent folosită de republicani la adresa lui Clinton în 2016, când aceasta se confrunta cu Donald Trump. La acea vreme, ea a fost acuzată de stocarea necorespunzătoare a e-mailurilor oficiale.

Acum, democraţii folosesc sloganul pentru a sublinia condamnarea istorică a lui Donald Trump pentru fraudă în New York. Fostul secretar de stat a revenit la numeroasele cazuri împotriva lui Donald Trump: „El este prima persoană care se prezintă la alegeri după ce a fost condamnat pentru 34 de capete de acuzare", a spus ea. „Închideţi-l", au replicat miile de democraţi adunaţi la United Center. „L-am pus pe fugă", a punctat ea.

loading...
PUTETI CITI SI...