Zoe Dantes: Să răstignim Biserica?

Postat la: 22.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Zoe Dantes: Să răstignim Biserica?

Adică pe Hristos. Încă o dată! Pentru că El Este capul Bisericii. Dintotdeauna. Și pentru totdeauna.

Să vorbim despre oameni? Despre noi? Nu. Că ne este frică să ne uităm la noi în Adevăr. Ne-am vedea mici, neputincioși, egoiști, trufași, invidioși, răi și mai ales lași. Doar de asta există mările și oceanele lumii. Să ne arate că nu suntem decât un fir de nisip în fața imensității apelor. Să înțelegem că suntem doar o picătură într-un ocean. Lecția ar fi cea a smereniei. Doar că e foarte greu de înțeles și cu atât mai greu de acceptat.

Scandalurile sunt ușor de făcut. Nu ai nevoie decât de o patimă, de o cădere și de câțiva oameni. În vremurile pe care le trăim sunt foarte ușor de găsit. Doritorii sunt mulți. Putem spune că unii stau la coadă pentru câteva minute de "celebritate". Pietrele sunt la îndemâna oricui. Să le arunce cei fără de păcat! După cum vedem, se pare că mulți se cred așa. Căutând slava deșartă!

Nu apăr pe nimeni. Nu cunosc personajele scandalului actual din biserică, nu mă interesează dacă e adevărat sau nu. Adevărul nu-l vom afla. Pentru că undeva e putreziciune. Dacă ai făcut așa ceva, plătești. Dacă nu, va gasi Harul Domnului calea să arate Adevărul. Mult mai bine decât orice om.

Vorbim însă de Biserică. Nu ca instituție. Căci instituția e condusă tot de oameni. Sortiți căderilor, încercărilor și războiului nevăzut. Ca noi toți.

Vorbim doar de o Taină! Cea a spovedaniei. Se pare că războiul nevăzut a intrat într-o fază superioară! Atacul este direct la Taine! La Taina fundamentală. Taina care vindecă, cea care curăță, care te eliberează și te ajută să te ridici din cădere. Cea care te înnoiește și te aduce în fața Potirului, unde te așteaptă Hristos. Ca să fii din nou Viu!

S-a încercat în 2020 atacul direct la Sfânta Împărtășanie. Sper că vă aduceți aminte. Nu s-a reușit. Abia acum păpușarii au înțeles că s-au grăbit. Și au luat-o lăturalnic, precum șarpele! Au înțeles că atunci au făcut-o pe față. Acum, încearcă în alt mod. Au găsit și motivul. Li s-a dat pe tavă! Mult mai pervers. Știind că nu poți ajunge la Potir dacă nu ești spovedit. Și astfel, în tot scandalul iscat, cuvântul "spovedanie" este rostogolit continuu, ca o cauză primordială a tot ce înseamnă rău!

Vor striga "cei fără de păcat" să se oprească spovedania? Cu siguranță! Vor încerca să oblige Biserica să schimbe Tradiția? Cu siguranță! Vor obliga Biserica? Dacă vor avea cu ce, cu siguranță se vor arunca în războiul împotriva lui Hristos toate armele răului. Și nu sunt puține! Am văzut armele răului de trei ani! Sunt cumplite pentru că nu sunt materializate. Nu le vezi, doar le simți: frica, răutatea, sminteala, politica corectă și mai ales manipularea. Rezultatele le vedem singuri!

Vor striga din nou după 2000 de ani: "Răstigniți-L"! Binențeles! Nu s-a schimbat nimic. Și se va striga tot de învățați! De către cei școliți, deveniți "specialiști"!

Diferența este că acum nu există un singur Iuda. Există o masă întreagă de Iude! Cutremurător! Si astfel, Biserica va fi încercată cu Răstignirea. Răstignirea ei a început demult. Atunci când singură, ea Biserica, a renunțat să mai înceapă anul nou, cu citirea Moliftelor Împăratului Cuvintelor. Adică, a Sfântului Vasile cel Mare. Pentru a alunga diavolul dintre noi tot anul ce venea. În bisericile de mir. În fața credincioșilor și în folosul lor. Nu s-au mai citit! Și astfel credincioșii au rămas la mâna necuratului. A fost suficient. Rezultatele se văd si se simt acum. În vremurile cele mai tulburi.

Dacă Biserica nu a înțeles acest lucru, încă, va fi răstignită! Pentru că cei care vor cere asta, sunt cei care vor ajuta ca ea să Învie! Cu adevărat în Adevăr! Pentru că Biserica suntem noi credincioșii! Ca un trup! Alungând păstorii și împrăștiind turma, vor avea senzația că au câștigat. Doar că Hristos nu poate fi învins! Niciodată!

Pentru că El ne-a învățat că:"În lume necazuri veți avea, dar îndrazniți. Eu am biruit lumea." Nimeni, niciodată nu poate șterge aceste Cuvinte! Ele Sunt! De la naștere până la moarte și dincolo de ea. Cu ele plecăm înscrise pe Cruce! A venit vremea ca neamul aceasta să-și ducă Crucea pe drumul Golgotei! Spre Învierea de veci! Amin!

Zoe Dantes

loading...
PUTETI CITI SI...