Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
Postat la: 25.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
Ca de obicei în anii prezidențiali, și în 2024 a venit o bombă, dacă nu cumva or fi mai multe. Deocamdată, plasarea pe podium după primul tur a anonimului Călin Georgescu zguduie România, pentru că se conturează posibilitatea reală ca Georgescu să intre în turul doi. Iar de acolo poate fi votat președinte, teoretic.
De aici întrebarea legitimă dacă nu cumva am putea asista la încă o lovitură de teatru - a cîta oare? - în acest an, mai exact refuzul Curții Constituționale de a valida rezultatul alegerilor, motivînd că, la fel ca Diana Șoșoacă, noul star al politicii este un rusofil convins, cu poziții extremiste, anti-occidentale, adulator de criminali de război șamd?
Aseară, la ora redactării acestor rînduri, exit-pollurile și numărătoarea voturilor amorsaseră imensa bombă: un candidat anonim, pe care cei mai mulți români nici nu îl localizează după figură, are șanse să intre în turul doi. Ba chiar ar putea prinde turul doi din poziția de nr.1.
Prăbușirea candidatului marelui partid al Brătienilor la un scor care se contura sub 10% aseară, făcînd ca prezidențiabilul Nicolae Ciucă să iasă din scena la fel de umilitor precum candidatul liberal la primăria generală, Sebastian Burduja, va afecta grav nu doar imaginea, ci și scorul la parlamentare al PNL.
Lunea trecută scriam aici că actuala conducere a PNL ar putea fi nevoită să demisioneze chiar în duminica primului tur. Aseară, liderii, cu Ciucă în frunte, încearcau să tragă de timp pînă după publicarea rezultatelor finale, de parcă s-ar mai întoarce mortul de la groapă, deși apăruseră deja voci precum Ilie Bolojan, Burduja sau George Tuță care sugerau demisii rapide.
Spre orele 12, deci încă în ziua de duminică, Nicole Ciucă și-a anunțat demisia din fruntea PNL. Deci, scenariul nostru s-a dovedit exact.
Dezastrul PNL nu e nicio surpriză, era absolut previzibil, cronica unei morți anunțate, cum ar fi zis Marquez.
Surpriză e scorul mult mai slab care se prefigurează pentru candidatul PSD, Marcel Ciolacu, avînd șanse să ia un scor mai prost decît Viorica Dăncilă în 2019, adică cca. 22%. Și intrarea în finală de pe locul doi.
Umilință supremă pentru politicianul social-democrat, ca și pentru partid.
Nu luăm în calcul deocamdată varianta supremă, adică ratarea turului doi și de către Ciolacu, nu doar de către Ciucă.
O altă foarte mare surpriză e scorul mare al Elenei Lasconi, un candidat extrem de slab pregătit pe toate planurile, generatoare de circotecă televizată în locul soluțiilor concrete.
De asemenea, scorul jalnic al lui Mircea Geoană pe care mulți, inclusiv subsemnatul, îl creditau la un moment dat cu accesul în finală, ridică o mare problemă. Anume, dacă nu cumva eșecul lui Geoană să vină dinspre poziția sa la NATO, din ultimii ani. Mai pe scurt, românii, refuzînd să voteze un candidat cu o pregătire, totuși, mult superioară altor candidați, să fi dat un semnal de scădere a simpatiei pentru NATO, ca instituție, și chiar pentru occident în general.
Cum spuneam, sunt rezultate care se conturează ca fiind atît de spectaculoase încît vor duce la resetarea întregii politici mioritice. Nu neapărat un lucru rău.
Iar bomba cea mai mare e votul masiv pentru Călin Georgescu, pe care niciun sondaj de opinie nu l-a luat în serios vreodată.
Se repetă la o scară încă mai mare scenariul alegerilor din 2000, cînd sondajele nu l-au dat pe Vadim Tudor și PRM mai sus de locurile 4-5 pe tot parcursul anului. Cu 10 zile înaintea primului tur, sondajele l-au urcat, în fine, pe Vadim pe locul doi, dar chiar și așa, scorul de cca.14% estimat a fost fix la jumătate față de cel real, obținut în primul tur.
Pe Călin Georgescu nu l-a dat sus niciun sondaj.
Se știa doar că el ar fi explodat în ultimele săptămîni pe rețelele sociale, cu precădere pe rețeaua chineză TikTok.
De aici, mari semne de întrebare.
Nu am fost, personal, niciodată adeptul teoriei larg împărtășită de mulți analiști, anume că în turul doi nu poate ajunge un candidat fără o mașinărie puternică de partid în spate. Și acum se confirmă că am judecat corect.
Elena Lasconi are în spate un partid tînăr, fără structuri locale puternice și care a ieșit foarte mototolit la alegerile din 9 iunie.
Și a luat un scor neașteptat.
Dar, Călin Georgescu nu are, practic, nimic.
Nu a apărut în campanie decît la cîteva emisiuni de mic litraj, la televiziuni ori podcasturi de nișă.
Nu a mers în campanie om la om prin țară, practic nu are echipă, nu e clar nici cum a strîns cele 200.000 de semnături necesare. Pretinde că nu a cheltuit un leu în campanie.
Nu a fost vreodată o celebritate a politicii, iar de ani buni se remarca doar prin rare apariții în podcasturi în care delira mai rău decît Șoșoacă în momentele proaste, vorbind despre tuneluri dacice pe sub Bucegi, liderii Forumului de la Davos care ar fi extratereștri etc. "Atunci cînd adaugi și scoți silabe la limba latină, ajungi la limba bătrînă a dacilor. Romanii au fost urmașii noștri și nu invers. Aceasta e săgeata adevărului"; "Vlahii, în general, au fost descedenții triburilor amirilor biblici, noi suntem aici de 6.000 de ani"; "Pînă în secolul 15, Danemarca se numea Dacia" glăsuia cu aplomb actualul candidat.
Și vorbea de programe de guvernare venite direct de la Hristos, ca să știm clar cum stau lucrurile.
Mai precis, Călin Georgescu, legendat bizar de Mediafax în 2009 drept potențial premier al lui Băsescu, chestie complet falsă și dezmințită oficial, se numără printre acei candidați exotici, care au menirea doar să dea culoare, eventual, unei campanii și nimic mai mult.
Cum a fost posibilă ascensiunea sa fulminantă, de la zero la, poate, marea victorie, rămîne să ne dumirim în viitor.
Am scris, însă, de cîteva ori în ultimii doi ani, după invadarea Ucrainei, că 2024 va fi primul an în care alegerile nu vor mai fi doar o afacere euro-atlantică, ci una în care se vor amesteca Rusia și China. TikTokul care l-a supermediatizat pe candidat e al statului chinez. Călin Georgescu e cel mai devotat susținător al Rusiei și al Chinei, pe față și fără echivoc.
Nu e deloc exclus să asistăm exact la scenariul vehiculat de atîtea ori la noi, respins însă de SRI chiar recent, acela al unei imixitiuni statale externe în aceste alegeri.
Călin Georgescu președinte va însemna punerea sub semnul întrebării a apartenenței României la UE și NATO, organisme des criticate de către candidat. "România trebuie să se împărtășească din înțelepciunea Rusiei" obișnuia el să spună.
Cum spuneam, fără a avea temperamentul coleric al Dianei Șoșoacă, noul star politic e încă mai dur în pozițiile sale decît aceasta.
De aici, marea întrebare de final: dacă Șoșoacă a fost eliminată absolut aberant și arbitrar, dar categoric, din cursa prezidențială printr-o decizie a Curții Constituționale, nu ne putem aștepta la repetarea deciziei în cazul unei victorii a lui Călin Georgescu?
Cum se știe, Constituția prevede că rezultatul alegerilor prezidențiale trebuie validat de către CCR.
Iar legea CCR spune, la art.52:
"Curtea Constituțională anulează alegerile în cazul în care votarea și stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaților care pot participa la al doilea tur de scrutin. În această situație Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor.
(2) Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Consiliul Minorităților Naționale și de candidații care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării; cererea trebuie motivată și însoțită de dovezile pe care se întemeiază".
CCR nu are atribuții de a stabili dacă un președinte ales poate fi nevalidat pentru viziunile sale manifestate în trecut.
Dar nu avea nici atribuțiile de a decide, în virtutatea acelorași principii, eliminarea din cursă a unui candidat prezidențial.
Și a făcut-o, totuși.
Pentru consecvență, CCR ar fi aproape obligată să aplice același tratament președintelui ales Călin Georgescu, ceea ce ar presupune repetarea alegerilor cu următorii doi clasați și instalarea haosului politic total.
Bogdan Tiberiu Iacob
-
Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
Minciunile SRI din documentele desecretizate de CSAT sunt demolate de STS. Armata tace. SRI minimalizează rolul STS în g ...
-
Oligarhie, tehnocraţie, democraţie
Aceasta analiză pe care o postăm mai jos îi aparține lui Petru Romoșan și datează din anul 2013. Motivul pentru care cre ...
-
SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
Azi-noapte am adormit târziu, mi-am tot proiectat în minte cât de sumbru arată viitorul în România, dar și măsurile repr ...
-
VICTORIA A LA PIRUS A SISTEMULUI. TIC-TAC!
Sigur și eficient, teroriștii politici și mediatici, coordonați de Sistemul Securist, cu sprijinul slugarnicilor judecăt ...
-
MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
Decizia Curtii Constitutionale, de anulare a alegerilor prezidentiale, este inadmisibila. Asistam la o Lovitura de Stat ...
-
OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
Situația: ne aflăm în plină lovitură de stat. O facțiune alcătuită din politicieni, membri din serviciile interne și din ...
-
Mobilizare pestriță pro Lasconi: Maia Sandu cu Soros al ei, vedete expirate/ciudate, LGBT-iști, episcopul greco-catolic, dar și regele Cioabă, Băse plus Poponeț-ul lui Ciolacu
Suntem înainte cu două zile de votul pe care nici nu știu cum să-l categorisesc ca să-i dau importanța cuvenită, votul d ...
-
Frica de Georgescu
Spuneam mai deunăzi ca niciodată până astăzi nu a fost așa o campanie antipersoana plină de mizerie, atac la persoana, f ...
-
Cum l-au ratat serviciile pe Călin Georgescu?
Sub presiunea președintelui Klaus Iohannis, dar și a coaliției de partide anti-Georgescu, a fost desecretizat un documen ...
-
Revoluție conservatoare la București!
Cu rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2024, câștigătorul alegerilor, independentul C ...
-
De ce și cum au fost influențate alegerile de rețelele sociale?
În decembrie 1989 Victor Rebengiuc s-a dus la TVR și a pus pe masă un sul de hârtie igienică, îndemnându-i pe lăudătorii ...
-
Președintele să fie ales clar în diaspora!
Eu în niciun caz nu voi vota cu Elena Lasconi ca să fie foarte clar. Am scris lucrul ăsta mai demult și rămâne așa cum a ...
-
„Nu mai pot!" a devenit „POT": Partidul Oamenilor Tineri zguduie politica românească!
România s-a trezit. Tinerii, considerați cândva doar spectatori apatici ai jocurilor de culise din politică, au pășit pe ...
-
În statul român a avut loc o mare regie subterană în jocul de putere! 10 concluzii după alegerile parlamentare
Aș vrea să încep prin a spune că, înainte de alegerile parlamentare, pe timpul acestora și chiar și acum, în statul româ ...
-
Întoarce-te ACASĂ, popor român!
Întoarce-te ACASĂ, popor român! REÎNRĂDĂCINEAZĂ-TE în propriul pământ și, mai ales, în propria-ți ființă! Întoarce-te ac ...
-
Cateva ganduri după alegerile parlamentare
Ciolacu nu poate fi indepartat acum de la conducerea PSD. Partidul condus de el, desi a luat la aceste alegeri muuult ma ...
-
Patriotismul este o aplicație a graviației
Patriotismul este o falsă raportare la țară. Țara este convenție artificială care statistic, își schimbă configurația od ...
-
USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
Când te uiți la ceea ce a ajuns să însemne curentul „woke" în România - o ideologie importată, ambalată frumos și promov ...
-
Voturile lui Cozmin Gușă și ale Dianei Șoșoacă l-au împins pe Călin Georgescu în turul 2
Suntem înaintea alegerilor parlamentare, dar cu prezidențialele blocate, în urma unui demers al CCR ce poate fi asimilat ...
-
Partidele vârstnice moarte, să cedeze locul partidelor tinere moarte!
În minunata carte a lui Milan Kundera, "Iubiri caraghioase" există o povestire zguduitoare: "Morții vârstnici să cedeze ...
-
Prezidențialele, trei posibilități
Ieri s-au întâmplat multe lucruri, printr-o serie de evenimente fără precedent, pe unele le-ați sesizat, pe altele nu. Î ...
-
Cum se ajunge de la Aleksandr Dughin la Călin Georgescu
De mai multă vreme vreau să scriu un articol despre originile ideilor lui Dughin, am strâns o documentare destul de seri ...
-
Pe când fotbalul n-avea nevoie de arbitru...
S-au strâns, odată, pe un teren de fotbal, 22 de băieți. Și s-au pus pe joc. Jar mâncau! Aveau chef, arau tot terenul, d ...
-
Democrația care distruge!
Jocul de-a democratia prin Occidentul maturat de retelele sociale este foarte periculos. Prin urletele asurzitoare si in ...
-
Who are you Mr. Călin Georgescu?
Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, beneficiind de spirala tăcerii, fenomen social necuno ...
-
Cum ne-am învârtit în cerc. 1990-2024
Am votat la primele alegeri libere din 20 mai 1990. Au votat atunci aproape 15 milioane de români, un record care nu va ...
-
Demență la vârful NATO!
În timp ce Statele Unite și aliații occidentali se comportă ca niște parașute de pe centură care pretind că-s virgine, R ...
-
Mitul democrației sau teatru absurd românesc
Majoritatea candidaților la alegerile prezidențiale fără un partid cât de cât încropit în spate, dacă nu cumva chiar toț ...
-
A câștigat doar Elon Musk!
Producătorul suedez de baterii pentru mașini electrice, Northvolt, a intrat în faliment. Volkswagen, Audi și BMW au înch ...
-
Farmacia politică!
Ofițerul acoperit al SRI, Marcel Ciolacu, a fost exonerat de infracțiunile de abuz în serviciu și trafic de influență de ...