În mintea lui Vladimir Putin. ''Cine n-aude, nu vede și tace, trăiește o mie de ani în pace!''

Postat la: 09.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

În mintea lui Vladimir Putin. ''Cine n-aude, nu vede și tace, trăiește o mie de ani în pace!''

Presa mondială a rulat ieri imagini cu un Putin relaxat care, cu un zâmbet sardonic, zicea următoarele:

 „Astăzi auzim (de la țările occidentale) că vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce poți să spui? Lasă-i să încerce", a spus Putin, la o întâlnire cu conducerea Dumei de Stat și cu liderii grupurilor parlamentare. El a adăugat că Rusia nu refuză discuțiile de pace, dar cu cât ele întârzie, cu atât va fi mai dificil de negociat. „Nu refuzăm negocierile de pace, dar cei care refuză ar trebui să știe că, cu cât întârzie, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi", a adăugat el. „Toată lumea ar trebui să știe că, în general, nu am început încă nimic serios în Ucraina'', a adăugat el. (stiripesurse)

Dac-ați fi văzut și imaginile ați fi priceput și mai clar cât de amenințător (chiar de tip mafiot) este mesajul liderului rus pentru lumea noastră occidentală, pe de o parte, respectiv cât de liniștitor/asigurător sună ce zice Putin pentru ruși. Mai mult chiar, ca-ntr-un spectacol bine regizat, acesta a explicitat criza energiei, prefăcându-se a fi îngrijorat pentru soarta Europei, amintindu-ne că el dorește negocieri de pace rapide, tocmai pentru ca marasmul să fie evitat:

''Da, știm că europenii încearcă să înlocuiască resursele energetice rusești. Cu toate acestea, ne așteptăm ca rezultatul unor astfel de acțiuni să fie o creștere a prețurilor la gaz pe piața spot și o creștere a costului resurselor energetice pentru consumatorii finali. Toate acestea arată încă o dată că restricțiile impuse Rusiei prin sancțiuni cauzează mult mai multe daune țărilor care le impun. Folosirea în continuare a sancțiunilor poate duce la consecințe și mai grave, fără exagerare, chiar catastrofale pe piața globală a energiei."

Așadar Putin sugerează tuturor că este în control, că este și concesiv cu adversarii, dar și solidar cu europenii aflați în suferință, adică un soi de lider providențial care-ar putea readuce liniștea pe planetă, cu singura condiție impusă ca Occidentul să danseze pe melodia lui, deci să-și accepte și formal slăbiciunea demonstrată deja în ultimele patru luni de război. Desigur că putem considera că el blufează, numai că realitatea crizelor suprapuse ce evoluează în mod apocaliptic pentru noi, laolaltă cu dezastrul leadership-ului pe care-l vedem în Vest, sunt argumente ce ne zic că noi suntem pe partea slabă a baricadei, deci îl confirmă pe Putin.

Tot ieri l-am putut vedea pe Joe Biden într-un nou episod din serialul tragi-comic al gafelor sale când, flancat de Kamala Harris și de secretarul pentru sănătate american (ce nu și-au putut înăbuși râsetele ...), a citit de pe teleprompter senin și indicațiile regizorale ale celor ce i-au scris discursul, anunțând lumea că e "sfârșitul citatului, repetați rândul". Ce să mai zici?! Iar știrea următoare era că Biden, în calitate de ''cel mai puternic om de pe planetă '' (!), a condamnat asasinarea fostului premier japonez. Râsu-plânsu!

Pune-ți deci în paralel cele două instantanee de ieri cu Putin-Biden și, dacă în mintea liderului american e clar ce (nu) e, vă veți da seama cam ce poate fi ''în mintea lui Vladimir Putin''. Americanii s-au gândit însă și la concluziile sumbre pe care le putem avea comparând obiectiv evoluțiile liderilor noștri și compania de securitate informatică Recorded Future a pregătit un raport/analiză ce-ar trebui implementat de urgență în Occident, prezentându-ne ''Planul Rusiei pentru destabilizarea Europei: agenții de influență seamănă neîncredere în liderii europeni''.

Acolo ni se expun cinci criterii după care pot fi identificați cei ce fac joc rusesc în influențarea opiniei publice, care-ar fi următoarele: accentuarea nemulţumirilor faţă de conducători, denigrarea refugiaţilor ucraineni, exploatarea preocupărilor economice privind energia şi alimentele, prezentarea Ucrainei ca o pepinieră pentru nazism, decredibilizarea presei occidentale.

Cu alte cuvinte cei care analizăm evenimentele vom primi eticheta de agenți de influență ruși sau de putiniști dacă vom critica deciziile liderilor noștri, dacă vom comenta negativ faptele infracționale ale unor refugiați ucraineni, dacă vom analiza critic greșelile blocului vestic în administrarea crizei energetico-alimentare, dacă vom mai cita din sutele de anchete internaționale ce au prezentat Ucraina ca pepinieră a nazismului, dacă vom mai demonta fake-news-urile presei occidentale referitoare la criza ucraineană. Punct! Deviza pentru noi ar trebui să fie deci una singură, anume zicerea Omertei, legea nescrisă a Mafiei, ''Cine n-aude, nu vede și tace, trăiește o mie de ani în pace''! Dar și-n sărăcie, fără libertate, fără democrație ...

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...