Adevărata criză alimentară: ucide, îmbolnăvește și îmbogățește!

Postat la: 09.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Adevărata criză alimentară: ucide, îmbolnăvește și îmbogățește!

Dacă încă mai aveți tăria psihică să urmăriți știrile online sau pe TV, probabil că ați aflat, zi de zi, de iminența crizei alimentare. Însă, dacă ieșiți din casă, sunteți loviți de o cu totul altă realitate. Vorbim de ceea ce psihologii numesc disonanță cognitivă.

În timp ce autoritățile ne pregătesc de o posibilă criză alimentară, numărul oamenilor, și mai grav, al copiilor care suferă de obezitate crește alarmant. În prezent, în lume există mai mulți oameni obezi care suferă de malnutriție, adică de lipsă de nutrienți, deși mănâncă în exces, decât oameni care suferă de foame! Vorbim de o cultură în care mâncatul a devenit un gest compulsiv, grație unor produse preparate în laborator, care generează efecte similare celor ale drogurilor. Nu, nu e o glumă, nici vreo teorie a conspirației, ci e o realitate care e prezentată în multe documentare, cel puțin în presa din alte state.

Mâncarea e făcută să aibă un gust artificial inegalabil, să aibă o textură care stârnește direct senzații euforice și totul e studiat științific în laboratoare. Practic, industria alimentară folosește aditivi care sunt nu doar cancerigeni, ci care creează dependență. Mâncarea procesată e făcută în așa fel încât să nu te poți opri din mâncat, iar efectele se văd din plin. În tot acest timp, autoritățile tac și acceptă complice îmbolnăvirea fizică a populației.

Explozia obezității și a bolilor care ucid în masă e însă strict legată de cele două războaie mondiale și de evoluția industriei alimentare. Crizele de grâne, de zahăr și de alte produse, au dus la o extindere a surselor din care lumea obține hrană. Și odată cu extinderea surselor, obezitatea a explodat, alături de fel de fel de boli autoimune. Câți dintre dintre voi știți că soia e produsă în cantități industriale, e modificată genetic și e folosită în marea majoritate a produselor de pe piață, deși se știe deja că dă grave dezechilibre hormonale, lucru spus cu timiditate de unii medici care încă au curaj? Cafelele de lanțurile internaționale, bomboanele, conservele, murăturile, toate au în compoziție soia, lecitină de soia sau ulei de soia.

Mirajul fără zahăr a adus și el o explozie a industriei îndulcitorilor care nu îngrașă. Culmea însă e că nici nu slăbesc, iar explicația e simplă. Dacă organismul recunoaște zahărul și îl poate folosi, îndulcitorii sintetici nu pot fi procesați în corp, așa că sistemul intră în alertă ca în prezența unui intoxicant. Alertat și dus la exasperare, corpul începe să se atace singur, lucru care explică și explozia de boli autoimune.

Mai mult, moda veganismului a dus și ea la o explozie de depresii și obezitate. Fără a suna ca o teorie a conspirației, merită spus că de la dopamină, la serotonină, toate substanțele care dau o stare de bine se produc în corp cu compuși din cărnuri. O spun neurologii. Mai mult, sursele de proteine vegetale vin cu un conținut extrem de ridicat de fitoestrogeni, care îngrașă și dau dezechilibre hormonale, lucrru lesne de văzut în jur. Aceasta e singura criză alimentară, o conspirație mondială la care toate guvernele asistă pasiv. Iar acest al treilea război mondial tacit pe care îl trăim va aduce o nouă revoluție alimentară. Deja vorbim de închiderea fermelor care produc carne și de introducerea alimentelor din viermi și insecte, care ne sunt prezentate ca fiind superioare nutrițional.

Loredana Codruț

loading...
PUTETI CITI SI...