"Vaca din Korenovka" e înghețata preferată de Putin. Tradiția anuală a degustării ei

Postat la: 21.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

La 20 iulie 2021, președintele rus Vladimir Putin a gustat în mod tradițional înghețata în timp ce vizita Salonul Internațional Aerospațial (MAKS) din Jukovski. Președintele a ales un cornet cu vanilie din cutia frigorifică oferită de producătorul "Vaca din Korenovka".

Anul 2005:

Pentru prima dată când Vladimir Putin a gustat înghețată în Jukovski a fost în 16 august 2005, când Vladimir Putin i-a cerut vânzătoarei „înghețată simplă". După ce a primit varianta cu căpșuni și ciocolată, președintele a încercat să plătească cu o bancnotă de 1.000 de ruble, dar vânzătoarea nu a putut da restul. După aceea, șeful statului i-a dat o bancnotă de 500 de ruble, s-a întors la mașină și a părăsit expoziția.

Anul 2007:

Vladimir Putin a asistat la spectacolul aerospațial MAKS pe 21 august. Părăsind expoziția, șeful statului a urcat în mașină. Cu toate acestea, cortegiul a oprit lângă standul de înghețată. Apropiindu-se de tejghea, Putin nu l-a găsit pe vânzător și s-a îndreptat spre vânzătoarea unui stand de hot dog din apropiere. Fata din spatele tejghelei, surprinsă, nu a avut niciun răspuns. Președintele, zâmbind, și-a luat rămas bun de la ea și a părăsit spectacolul aerian. La conferința de presă, șeful Agenției Federale pentru Industrie, Boris Aleshin, a promis că data viitoare Putin va primi înghețată „în mod obligatoriu".

Anul 2009:

La 18 august, după ce s-a familiarizat cu noutățile MAKS, Vladimir Putin, care era atunci prim-ministru al Rusiei, a decis în mod tradițional să guste o înghețata. Șeful corporației de stat „Rostekhnologii" (acum Rostec) Serghei Chemezov l-a sfătuit să ia înghețată Maxibon produsă de Nestle. Șeful guvernului a profitat de acest sfat și a cumpărat înghețata pentru 70 de ruble.

Anul 2011:

Vladimir Putin a vizitat spectacolul aerospațial pe 17 august și în timpul turului expoziției a gustat înghețată împreună cu vicepremierul Serghei Ivanov. Putin i-a cumpărat lui Ivanov înghețată pentru că acesta nu avea bani cu el. „Îi datorez 60 de ruble", a recunoscut ulterior Ivanov jurnaliștilor. Când Putin îl trata pe vicepremier cu înghețată, l-a întrebat: „Când primiți salariul?". "Ieri. Pot cheltui", a răspuns Ivanov.

Anul 2015:

În 2015, președintele Vladimir Putin a participat la deschiderea inspecției aeriene pe 25 august. Cu toate acestea, pentru prima dată a trecut pe lângă standurile de înghețată fără a arăt niciun interes pentru ele.

Anul 2017:

La 18 iulie, șeful statului, vizitând spectacolul aerian, însoțit de o delegație numeroasă de membri ai guvernului și din conducerea întreprinderilor, s-a apropiat de tejghea, unde i-a fost prezentat un mare sortiment de înghețată de la producătorii ruși. În special, „Vologodskoe" și „Lady from Korenovka". Președintele a optat pentru înghețata Vologda într-un pahar. A plătit cu o mie de ruble, vânzătorul a început să caute rest, dar Putin a decis să facă cinste la toată lumea, relatează agenția TASS

Anul 2019:

Pe 27 august, la spectacolul aerian, Vladimir Putin l-a invitat pe liderul turc Recep Tayyip Erdogan, cu care a savurat înghețată. Apropiindu-se de frigider, președintele Rusiei a întrebat despre sortimente. „Hai să-i dăm Vologda", a spus președintele și i-a înmânat înghețata lui Erdogan, după care a ales pentru el "Vaca din Korenovka".

- Cu ciocolată sau cremoasă? - a întrebat vânzătorul. „Amândouă", a râs Putin și i-a înmânat vânzătorului o bancnotă de 5.000 de ruble. "Dă-i restul ministrului", a spus președintele dând din cap spre șeful Ministerului Industriei și Comerțului Denis Manturov. "Acesta este pentru dezvoltarea aviației!".

loading...
PUTETI CITI SI...