Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii

Postat la: 13.01.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii

Nutriționista Mihaela Bilic spune că toți românii consumă, fie ocazional, fie des, conserve pe care le cumpără din magazin. Deși nu sunt puțini cei care aleg să cumpere pește și să îl gătească, Bilic spune că toate conservele sunt o soluție bună și practică!

"Conserva de pește, un produs care merită mai multă atenție. M-am gândit că nu strică să vă fac o mică recomandare: nu desconsiderați conservele de pește, sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3. Fie că este vorba de ton, sardine, șprot, hering sau macrou, o conservă de pește e sățioasă, dietetică (dacă o luați în saramură sau în sos tomat, nu în ulei) și gata gătită! Scăpați de mirosul peștelui în bucătărie, o luați ușor cu voi la birou, o mâncați ca atare sau o puneți peste o salată, paste, orez etc.

Pentru doar câțiva lei primiți proteine de înaltă calitate, acizi grași esențiali (cu maxim de Omega-3) și toate mineralele importante. Trebuie știut că o conservă mâncată cu tot cu oase (de ex. sardine) acoperă necesarul zilnic de calciu pentru un adult, calciu extrem de ușor de absorbit și de folosit în organism. Iar varianta în sos tomat favorizează și absorția fierului. Prin urmare aveți toate motivele să tineți în cămară câteva conserve de pește. Sunt o soluție de rezervă sănătoasă și hrănitoare pentru zilele când nu aveți chef de gătit", a precizat dr. Mihaela Bilic.

loading...
PUTETI CITI SI...