Un șofer prins "băut" la volan care a demonstrat că suferă de "autofermentaţie"

Postat la: 23.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Un șofer prins

Un belgian în vârstă de 40 de ani care era urmărit în justiţie de Poliţia din Bruges din cauza unei recidive de conducere în stare de ebrietate a fost achitat după ce a dovedit că suferă de un sindrom foarte rar de „autofermentaţie" alcoolică, o informaţie dezvăluită de presa belgiană şi confirmată de către avocata acestuia, Anse Ghesquiere.

Cunoscut sub numele de „autofermentaţie", sindromul provoacă producerea de etanol de sistemul digestiv după consumul alimentelor cu un conţinut ridicat de glucide, inclusiv pâine sau cartofi. Potrivit avocatei, oamenii de ştiinţă estimează că sindromul este subdiagnosticat în lume, deoarece doar vreo 20 de persoane ar suferi în mod oficial de el. Clientul său, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a dovedit că prezintă acest sindrom prin intervenţia a trei medici în această procedură judiciară, a subliniat ea luni, 22 aprilie. Tribunalul belgian a recunoscut un „caz de forţă majoră" și a anulat urmărirea sa pentru că ar fi condus după consumul de băuturi alcoolice.

„Suntem fericiţi de această hotărâre, dar nu este definitivă", a declarat Anse Ghesquiere, precizând că parchetul dispune de 30 de zile pentru a face apel. Bărbatul a fost depistat la volanul maşinii sale, la un control în aprilie 2022, cu o alcoolemie de 0,91 miligrame pe litrul de aer respirat, iar apoi, o lună mai târziu, cu o alcoolemie de 0,71 mg/l, în contextul în care plafonul legal în Belgia este de 0,22 mg/l. Belgianul, care a fost condamnat în 2019 la o amendă şi la suspendare a permisului de conducere din acelaşi motiv, a protestat şi şi-a clamat nevinovăţia, dând asigurări că nu a băut, părând că nu ştia atunci că suferea de această boală. El urmează în prezent un regim sărac în glucide, cu scopul de bloca declanşarea sindromului.

loading...
PUTETI CITI SI...