Se complică ancheta în urma morții actorului Mathew Perry din "Friends": Polițiștii fac arestări și extind ancheta

Postat la: 15.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Se complică ancheta în urma morții actorului Mathew Perry din

Poliţia din California a arestat joi cel puţin o persoană în cadrul anchetei cu privire la moartea în urma unei supradoze a actorului Matthew Perry, declară surse din cadrul poliţiei posturilor americane. De asemenea, alte 5 persoane sunt anchetate de către polițiști.

Procurorul federal Martin Estrada a anunțat joi acuzațiile, spunând că medicii i-au furnizat lui Perry o cantitate mare de ketamină. „Acești inculpați au profitat de problemele de dependență ale dlui Perry pentru a se îmbogăți. Ei știau că ceea ce făceau era greșit", a declarat Estrada. Perry a murit în octombrie anul trecut din cauza unei supradoze de ketamină și a fost găsit în locuința sa din California.

Autopsia, publicată în decembrie, a constatat că cantitatea de ketamină din sângele său era în intervalul utilizat pentru anestezia generală în timpul intervențiilor chirurgicale. Acest medicament a cunoscut o creștere uriașă a utilizării în ultimii ani ca tratament pentru depresie, anxietate și durere. Persoane apropiate lui Perry le-au spus anchetatorilor că acesta urma un tratament cu perfuzie de ketamină. Însă medicul legist a declarat că ultimul tratament al lui Perry, efectuat cu o săptămână și jumătate mai devreme, nu ar explica nivelurile de ketamină din sângele său.

În mai, Poliţia din Los Angeles anunţa că anchetează circumstanţele morţii actorului şi că se concentra asupra originii ketaminei consumate. Potrivit ABC News şi TMZ, mai multe persoane au fost arestate joi. TMZ evocă arestarea a cel puţin unui medic. Acuzaţiile urmau să fie anuţate mai târziu, într-o conferinţă de presă a procurorului Los Angelesului şi unui reprezentant al Departamentului american însărcinat cu lupta împotriva drogurilor (DEA), potrivit ABC News.

Matthew Perry lupta de mai mulţi ani împotriva unei adicţii de analgezice şi alcool. În memoriile sale, publicate anul trecut, el mărturisea că a urmat 65 de şedinţe de sevraj şi că a cheltuit peste nouă milioane de dolari. El a fost supus mai multor operaţii chirurgicale legate de probleme de adicţie de droguri, inclusiv o intervenţie de şapte ore la colon, în 2018. El a spus într-o zi că "trebuia să fiu mort".

loading...
PUTETI CITI SI...