Satul din România unde ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari. Luxul e la locul lui pentru locuitorii de aici care lucrează în străinătate

Postat la: 24.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Satul din România unde ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari. Luxul e la locul lui pentru locuitorii de aici care lucrează în străinătate

Certeze, situat în județul Satu Mare, este satul cel mai bogat de la noi din țară. Localitatea dispune de toate facilitățile necesare pentru un trai decent, dar duce lipsă de locuitori, pentru că mulți dintre aceștia au ales să plece la muncă în străinătate, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie.

Banii românilor sunt investiți și în satul din care au plecat - Certeze. Acolo, casele sunt mari, luxoase, unele chiar și cu trei etaje „Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat", notează stiridecluj.ro, potrivit romaniatv.net.

Presa germană a aflat despre existența satului din județul Satu Mare, așa că a fost realizat și un documentar
„O legendă fascinantă înconjoară satul Certeze. Un articol inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle povestește despre un localnic și fiul său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu dorul căminului. Cu toate acestea, s-au confruntat cu provocarea de a menține un nivel de trai decent, având în vedere discrepanțele salariale dintre Europa și România.

În trecut, se spunea că oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate pentru a aduna fonduri și a-și construi casele mult visate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară", scrie sursa citată.

„A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum, la 32 de ani, are o companie care angajează alți oșeni la Paris. Deși anul trecut a jurat că nu se vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele „de 20.000 euro", nu s-a ținut de promisiune.

Ofticoșii din sat au râs de el că are mașina veche, dar Patrick avea pregatită o mutare care să-i lase pe toți cu gura cascată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii", a fost descrierea unui locuitor înstărit din Certeze.

loading...
PUTETI CITI SI...