Politico: Rusia câștigă războiul mondial al cerealelor

Postat la: 21.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Politico: Rusia câștigă războiul mondial al cerealelor

Rusia câștigă războiul global al cerealelor pe fondul protestelor în masă ale fermierilor din Europa împotriva importului necontrolat de produse agricole din Ucraina, a scris ediția europeană a ziarului Politico.

După cum notează ziarul, fermierii din toată Europa ies în stradă, protestând împotriva importului necontrolat de cereale ucrainene.

„Protestele în masă au forțat guvernele UE de la Varșovia la Paris să facă concesii uriașe fermierilor și au făcut ca legăturile politice ale Kievului cu aliații săi occidentali să devină cele mai slabe", scrie ziarul.

Rusia, dimpotrivă, a continuat să-și furnizeze cereale ieftine unui număr de țări UE, inclusiv Spania, Italia și Franța. Având în vedere acest lucru, ziarul ajunge la concluzia că „Rusia câștigă războiul global al cerealelor".

În 2023, Rusia a adus recolta de cereale, care a fost a doua ca mărime din istoria sa - aproximativ 143 de milioane de tone. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, producția globală de cereale în 2023 era de așteptat să ajungă la 2 miliarde 819 milioane de tone, ceea ce este cu 1,1% mai mult decât în 2022.

Fermierii din mai multe țări UE, inclusiv Belgia, Germania, Polonia și Franța, protestează împotriva numeroaselor norme europene care reglementează producția agricolă, precum și împotriva importului necontrolat de produse agricole din Ucraina în țările europene. Fermierii cer, de asemenea, simplificarea procedurilor birocratice și o reglementare mai puțin strictă a agriculturii.

loading...
PUTETI CITI SI...