O turistă care a furat mai multe artefacte din Pompeii le-a returnat după 15 ani, susţinând că sunt blestemate

Postat la: 12.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

O turistă care a furat mai multe artefacte din Pompeii le-a returnat după 15 ani, susţinând că sunt blestemate

Femeia de origine canadiană a trimis un pachet care conţinea două plăci de mozaic, părţi dintr-o amforă şi o bucată de ceramică, unui agent de turism din Pompeii, sudul Italiei, alături de o scrisoare în care a mărturisit furtul, scrie The Guardian.

„Vă rog, luaţi-i înapoi, aduc ghinion", a scris ea. Femeia a mărturisit că îşi doreşte să aibă o bucată de istorie pe care „nimeni nu o putea avea", dar că aceste au „atâta energie negativă". „Am avut cancer de sân de două ori", a spus ea. „Ultima dată am suferit o dublă mastectomie. Eu şi familia mea am avut şi probleme financiare. Suntem oameni buni şi nu vreau să transmit acest blestem familiei sau copiilor mei".

Situl antic este una dintre cele mai vizitate atracţii ale Italiei şi ani de zile a trebuit să facă faţă turiştilor care îşi doreau să plece acasă că părţi din acesta. Nicole a scris în scrisoarea ei că şi-a învăţat lecţia şi că doreşte „iertare de la Dumnezeu". Nicole nu este singura care se căieşte. Pachetul conţinea o altă scrisoare a unui cuplu, tot din Canada, împreună cu câteva pietre furate în 2005.

„Le-am luat fără să ne gândim la durerea şi suferinţa acelor suflete, în timpul erupţiei Vezuvului", au scris ei. „Ne pare rău, vă rog să ne iertaţi că am făcut această alegere teribilă. Fie ca sufletele lor să se odihnească în pace".

loading...
PUTETI CITI SI...