O pisică a fost intordusă pe lista candidaților la alegerile locale din Rennes, Franța

Postat la: 25.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

O pisică a fost intordusă pe lista candidaților la alegerile locale din Rennes, Franța

Un lucru bizar a avut loc în Franța. Se pare că un partid intenționeză să includă o pisică pe lista sa de alegeri municipale din Rennes. Gestul vrea să tragă un semnal de alarmă și să evidențieze condiția animlelor.

Partidul de extrema strângă Franţa Nesupusă vrea să introducă pisica numită Rec pe penultimul loc de pe lista sa „Rennes en commun", prezentată pentru alegerile municipale din 15 şi 22 martie. Motivul pentru care pisica va ajunge să candideze are scopul de „evidenţierea unui subiect care nu este foarte prezent în această campanie municipală: condiţia animalelor", a declarat Félix Boullanger, co-director al campaniei.

Pentru că inițiativa este destul de bizară, reprezentanții partidului s-au gândit la o strategie pentru a evita invalidarea listei de către autorități. Un bărbat îi va împrumuta numele său pisicii Rec. „Este o candidatură simbolică, aşa cum se întâmplă adesea. Chiar dacă obţinem 99,9% la alegerile municipale, el nu va fi ales", a declarat Boullanger.

Lista "Rennes en commun" este sprijinită de asociaţia pentru apărarea animalelor L214 și se angajează să creeze „o delegaţie pentru protecţia animalelor, să crească ponderea proteinelor vegetale din meniurile de catering, să sprijine interdicţia naţională a circurilor care deţin animale sălbatice sau să susţină o politică de sterilizare a pisicilor fără stăpân".

loading...
PUTETI CITI SI...