Nostradamus a prezis marele război dintre Rusia și Ucraina însă ceva a dat peste cap roata istoriei

Postat la: 08.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Nostradamus a prezis marele război dintre Rusia și Ucraina însă ceva a dat peste cap roata istoriei

Recent, o serie de dezbateri intense au avut loc în jurul unei previziuni ale lui Nostradamus asupra a invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, care ar putea duce la izbucnirea Al Treilea Război Mondial.

Datorită credinței că Nostradamus ar fi prevăzut o foamete atât de devastatoare încât oamenii vor recurge la cannibalism ("Fără stareți, călugări sau novice să învețe; Mierea va costa mai mult decât lumânarea de ceară. Atât de mare prețul făinii, că omul va fi dezorientat. În disperare, îl va mânca pe aproapele său"), mulți susțin că el ar fi prezis și invazia Rusiei în Ucraina, potrivit IFLScience.

Un pasaj în care Nostradamus menționează că oamenii vor fi cuprinși de agitație din cauza unui război major este următorul: "Șapte luni de mare război, oamenii mor din cauza faptelor malefice. Evreux (aici, un băiat viteaz, n.r.) nu ar trebui să se plece în fața regelui". Profeția celor șapte luni de mare război este "dată peste cap" de invazia Rusiei în Ucraina. Acțiunile militare rusești în Ucraina au început în urmă cu 1 an și patru luni, fapt care dă peste teoria lui Nostradamus. Unii insa sustin ca cele sapte luni sunt de fapt sapte ani, dupa cum ar fi incifrat Michele de Nostredame.

Aceste presupuse "previziuni" sunt promovate în special de tabloide precum Daily Star din Marea Britanie, care sugerează că aceste versuri ar putea fi o aluzie către Al Treilea Război Mondial, având la bază conflictul din Ucraina. În ceea ce privește autenticitatea profețiilor lui Nostradamus, se pune întrebarea dacă el a fost cu adevărat un vrăjitor atât de puternic încât să poată prezice viitorul. Partea cea mai exploatată a acestor previziuni este faptul că, dacă sunt formulate într-un mod vag, există șanse mari să se potrivească cu o gamă largă de evenimente.

Acest lucru este valabil și în cazul horoscopului, care nu prezice evenimente specifice precum "fii atent la piesa de Lego pe care fiul tău, Daniel, a uitat-o în colțul camerei, altfel vei avea parte de minute întregi de durere". În schimb, se construiesc enunțuri vagi precum "Soarele este în armonie cu semnul tău, deci este posibil să ai parte de schimbări majore". Astfel, concluzia este că totul este formulat într-un mod atât de vag, încât poate fi aplicat în orice situație și la orice persoană, inclusiv la tatăl care calcă pe o piesă de Lego. Această explicație poate fi aplicată și "profețiilor" lui Nostradamus.

loading...
PUTETI CITI SI...