Netflix revine la calitatea video obişnuită. La izbucnirea pandemiei de coronavirus, a redus traficul

Postat la: 18.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Netflix revine la calitatea video obişnuită. La izbucnirea pandemiei de coronavirus, a redus traficul

Netflix readuce calitatea video la ceea ce era înainte de izbucnirea pandemiei, după ce a redus bitrate-ul pentru a evita o "sugrumare" a lăţimii de bandă.

Netflix a început să elimine limitările pe care le-a impus în urmă cu mai bine de o lună la cererea Uniunii Europene. Oficialii UE au cerut atunci Netflix şi altor servicii de streaming să reducă traficul pentru a nu afecta activităţile importante ale instituţiilor şi oamenilor care lucrau de acasă. Serviciul american de streaming anunţa atunci că va reduce traficul cu aproximativ 25% prin limitarea bitrate-ului.

În ultimele zile, utilizatorii din mai multe ţări europene au observat cum calitatea video a revenit la normal, iar reprezentanţii Netflix au confirmat că au început să scoată limitările. Cei de la Netflix spun că lucrează în prezent cu furnizorii de Internet pentru a creşte capacitatea la nivelul dinaintea pandemiei. În ultimele săptămâni, utilizatorii Netflix au început să-şi arate nemulţumirea faţă de prelungirea limitării traficului peste cele 30 de zile anunţate iniţial.

Cei mai nemulţumiţi erau cei care plătesc abonamentul cu opţiune UHD, unde scăderea bitrate-ulului a fost cea mai vizibilă. Apple a început, la rândul ei, să readucă la normal bitrate-ul serviciului Apple TV Plus. Sunt aşteptate să facă acelaşi lucru şi alte servicii de streaming, precum YouTube şi Prime Video.

 

loading...
PUTETI CITI SI...