Marilyn Monroe a fost recreată digital cu ajutorul inteligenței artificiale. Poate interacționa cu utilizatorii VIDEO

Postat la: 11.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Marilyn Monroe a fost recreată digital cu ajutorul inteligenței artificiale. Poate interacționa cu utilizatorii VIDEO

O companie din America a prezentat o versiune digitală a actriţei Marilyn Monroe, realizată cu tehnologii de inteligenţă artificială. Digital Monroe şi-a făcut apariţia la festivalul South by Southwest din acest an, care a avut loc în Austin, Texas.

Creaţia, numită Digital Marilyn, are la bază inteligenţa artificială şi foloseşte tehnici precum procesarea avansată a limbajului natural şi învăţarea profundă, cu ajutorul modelului lingvistic GPT-3.5 dezvoltat de OpenAI.

Creată de Soul Machines, cu acordul Authentic Brands Group, care reprezintă personalităţi precum Elvis Presley, Muhammad Ali, Shaquille O'Neal, David Beckham şi Marilyn Monroe, Digital Marilyn imită trăsăturile umane într-un mod realist şi poate interacţiona cu utilizatorii la nivel personal.

Recrearea digitală a actriţei Marilyn Monroe şi, eventual, a altor personalităţi, nu este doar un simplu experiment dictat de nostalgia vremurilor apuse. Cu ajutorul AI-ului şi al altor tehnologii de ultimă generaţie, celebrităţile ar putea fi monetizate şi după moarte, putând fi transpuse în producţii în care imaginea şi vocea să poată fi confundate uşor cu originalul.

loading...
PUTETI CITI SI...