Incredibila poveste a unui băiat de 9 ani, lăsat singur de mama sa timp de doi ani. A mers la școală în fiecare zi

Postat la: 27.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Incredibila poveste a unui băiat de 9 ani, lăsat singur de mama sa timp de doi ani. A mers la școală în fiecare zi

O mamă din Franța a fost condamnată la 18 luni de închisoare după ce un tribunal a constatat că și-a lăsat fiul de 9 ani singur într-un apartament fără căldură constantă timp de doi ani.

Între 2020 și 2022, copilul a fost forțat să trăiască dintr-un amestec de conserve, prăjituri și roșii furate, în timp ce mama sa, care ar fi locuit cu partenerul ei la aproximativ cinci kilometri distanță, nu trecea pe la el decât "din când în când" pentru a-l verifica.

Băiatul a reușit să meargă în continuare singur la școală, iar profesorii săi au spus că era un elev bun, descriindu-l ca fiind "foarte matur, foarte rezistent" pentru vârsta sa.

Procurorii au precizat că apartamentul - în orașul Nersac, situat la aproximativ 280 de mile sud-vest de Paris - părea să nu aibă apă caldă. Băiatul ar fi fost nevoit să se acopere cu trei plăpumi pentru a se încălzi iarna.

Băiatul ar fi furat roșii de pe balconul unui vecin pentru a se hrăni, în timp ce unii vecini îl hrăneau și ei ocazional. Locuitorii din apropiere au văzut-o uneori pe mama în vârstă de 39 de ani lăsându-i mâncarea fiului său pe un scuter.

Aceasta a insistat că băiatul locuia cu ea, dar anchetatorii au folosit înregistrările telefonice pentru a stabili că, de obicei, își petrecea nopțile în alt oraș - și că nu avea bunuri personale la reședința sa din Nersac.

"Nu sunt o mamă găină, dar el este totuși fiul meu", a spus femeia printre lacrimi în instanță, a relatat Charente Libre. Băiatul a fost plasat în sistemul de plasament familial în septembrie 2022, unde a rămas de atunci.

Mama riscă 18 luni de închisoare, dintre care șase luni vor include monitorizarea cu o brățară electronică.

loading...
PUTETI CITI SI...