Incident neobișnuit: un șoarece a creat haos pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa

Postat la: 07.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Incident neobișnuit: un șoarece a creat haos pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa

Un șoarece a provocat haos la Aeroportul din Frankfurt, unul dintre cele mai mari din Germania, după ce a ros un cablu, lăsând terminalele în beznă. Incidentul a cauzat un scurtcircuit într-o stație de transformare, afectând operațiunile și blocând 1.000 de bagaje.

În noaptea de luni spre marți, un incident neobișnuit a provocat căderea curentului electric și activarea sistemelor de urgență la Aeroportul din Frankfurt. Problemele majore au fost evitate, iar securitatea aeroportului nu a fost afectată. Potrivit unui purtător de cuvânt al furnizorului de energie Syna, incidentul a avut loc în jurul orei 23:00, chiar înainte de interdicția de zbor pe timp de noapte.

În urma incidentului s-a declanşat alarma de incendiu, iar pompierii au intervenit. Animalul a fost găsit mort lângă cablul ros, relatează Tagesschau. Primele zboruri au decolat și au aterizat conform programului, potrivit sursei citate, chiar dacă aproximativ 1.000 de bagaje aflate pe benzile transportoare au fost întârziate. Situația s-a normalizat treptat începând cu ora 3:30 dimineața.

Incidentul de la Aeroportul Frankfurt nu este un caz izolat. În decembrie 2022, șoarecii au provocat un scurtcircuit la o intersecție importantă din oraș, Friedberger Landstraße/Alleenring, iar prezența rozătoarelor rămâne o problemă recurentă în clădirile aeroportului. Pentru a rezolva problema, Fraport, operatorul aeroportuar, a instalat aproape 5.000 de capcane pentru șoareci.

loading...
PUTETI CITI SI...