Florin Piersic împlinește 84 de ani. Este cerut în Anglia, joacă cu casa închisă

Postat la: 27.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Florin Piersic împlinește 84 de ani. Este cerut în Anglia, joacă cu casa închisă

Florin Piersic împlinește, pe 27 ianuarie, vârsta de 84 de ani. Marele actor se poate mândri cu o carieră impresionantă. A jucat în foarte multe filme și a cucerit inimile multor femei. Însă din 2007, maestreul a renunțat la zbuciumul filmărilor și s-a retras pe scena teatrului. Florin Piersic joacă acum doar în spectacole speciale, la care biletele se epuizează imediat.

După ce își sărbătorește ziua de naștere, actorul va pleca la Londra, unde pe 2 februarie, de la ora 14.30, joacă în piesa „Nu-ntreba câţi ani am" la Teatrul Leicester Square, unde biletele costă între 37,5 lire (210 lei) şi 57,5 lire (322 lei). După spectacol actorul se va întâlnii cu fanii de la ora 18.00, la Teatrul Soho, pentru discuţii libere, autografe şi fotografii.

După reprezentația din Anglia, Florin se va întoarce în România, având și aici mai multe spectacole la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale". Va juca piesa „Străini în noapte", la care toate biletele s-au epuizat deja. În fapt, la majoritatea spectacolele ce îl au ca protagonit biletele se vând instant.

Pe lângă filmele celebre și activitate de pe scena de teatru, Florin Piersic a apărut pe micile ecrane, în 2005, ca personaj al unei telenovele. A avut un rol dublu și a jucat cu plăcere alături de alți colegi de breaslă ca Cezara Dafinecu, Gheorge Visu și Bebe Cotimanis.
Ce pensie are Florin Piersic

Deși a avut o carieră extraordinară, a oferit publicului filme memorabile și este o emblemă, actorul nu beneficiază de o pensie foarte mare.Are un venit de 2.000 de lei și o indemnizaţie de merit de 2.700 de lei din partea UNITER. Veniturile îi sunt suplimentate de sumele ce îi revin din spectacole, însă nici acestea nu sunt foarte mari, pentru că banii de pe un spectacol de tatru se împart în multe direcții.

loading...
PUTETI CITI SI...