Bordelul vedetelor: Fetele erau angajate pe baza unui test de cultură generală

Postat la: 19.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Bordelul vedetelor: Fetele erau angajate pe baza unui test de cultură generală

În numărul său din acestă lună, revista Vanity Fair a dedicat un articol extins bordelului condus cu autoritate de Madame Claude, o personalitate remarcabilă din anii '60. Acest loc era frecventat de președinți, actori celebri și oameni de afaceri cunoscuți.

Fernande Grudet, cunoscută sub numele de Madame Claude în cercurile celor celebri și bogați, a avut o educație într-o mănăstire din Franța și a fost implicată în Rezistența Franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Între anii 1955 și 1977, Fernande a reușit să înființeze cea mai extinsă rețea de prostituție de lux din Paris, oferind servicii discrete clienților bogați din întreaga lume, conform Historia.

În spatele bulevardului Champs-Elysées, la adresa 18 de pe strada Marignan, se afla un stabiliment care atrăgea oameni influenți din lumea afacerilor, cum ar fi magnatul grec Aristotel Onassis sau Henry Ford, fostul președinte american John F. Kennedy, actorul Marlon Brando și Șahul Iranului. De asemenea, fetele erau solicitate și de șefi ai Mafiei, aceasta fiind o favorizare care îi asigura lui Madame Claude protecția necesară, după cum a dezvăluit biograful William Stadiem într-un articol pentru revista Vanity Fair.

Escortele erau adesea trimise cu avionul în diverse colțuri ale lumii, pentru a satisface solicitările clienților importanți. De exemplu, președintele JFK obișnuia să ceară lui Madame Claude o fată care să semene cu Jackie (Jacqueline Kennedy, soția lui JFK), dar să fie mai seducătoare. Aristotel Onassis și fosta sa soție, cântăreața de operă Maria Callas, erau printre clienții obișnuiți ai casei, surprinzând chiar și pe experimentata matroană cu cereri îndrăznețe.

Pictorul Marc Chagall era foarte apreciat de către fetele Madamei Claude, în special pentru că acesta le oferea amintiri sub forma unor desene care le surprindeau așa cum arătau după momentele de intimitate. Printre clienții importanți se număra Șahul Iranului, căruia i se trimitea un grup de fete în fiecare vineri pentru a-l însoți în avionul privat cu destinația Teheran. Dictatorul libian Muammar Gaddafi se bucura și el de discreția matroanei franceze, conform relatărilor din Daily Mail.

Tarifele practicate în bordelul parizian în anul 1977 erau considerabile, însă erau justificate având în vedere clientele selecte și atenția acordată selecției fetelor. Costul pentru o întâlnire de după-amiază era echivalentul a 250 de euro în zilele noastre, în intervalul orar 20:00-02:00 dimineața prețul ajungea la 500 de euro, iar pentru o zi întreagă clienții plăteau peste 800 de euro. Prețul pentru un weekend complet era negociabil, iar matroana reținea 30% din încasările celor 400 de fete care lucrau pentru ea. Madame Claude locuiește în prezent în Nisa, Franța și a ajuns la vârsta de 91 de ani.

loading...
PUTETI CITI SI...