Avocații acuză un sabotaj în cazul tragediei în care a fost implicat Alec Baldwin. "A pus în mod intenţionat un cartuș adevărat în pistolul actorului"

Postat la: 04.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Avocații acuză un sabotaj în cazul tragediei în care a fost implicat Alec Baldwin.

Un avocat al armurierului care a supravegheat armele de foc folosite pe platoul de filmare al lungmetrajului "Rust" a sugerat miercuri, 3 noiembrie că cineva ar fi pus în mod intenţionat un glonţ adevărat în pistolul cu care Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, informează Reuters.

Jason Bowles a spus că Hannah Gutierrez, clienta sa, a scos muniţia dintr-o cutie în care credea că se aflau doar gloanţe oarbe, care nu pot să provoace răni. Avocatul a afirmat că este posibil ca cineva să fi pus în mod intenţionat cartușe adevărate, care arată similar cu cele oarbe, în cutie.

"Ne este teamă că e posibil ca aşa să se fi întâmplat lucrurile, că cineva a avut intenţia de a sabota acest platou cu muniţie reală plasată intenţionat într-o cutie cu gloanţe oarbe", a declarat Jason Bowles în cadrul emisiunii ''Good Morning America'', difuzată de postul ABC.

''Nu susţinem că cineva ar fi avut vreo intenţie de a produce tragedia unei omucideri, dar a dorit să facă ceva care să provoace un incident de securitate pe platoul de filmare'', a mai spus el. ''Asta credem că s-a întâmplat'', a adăugat avocatul american.

Purtătoarea de cuvânt a companiei Rust Movie Productions nu a comentat afirmaţiile lui Bowles. Compania de producţie declarase anterior că investighează incidentul şi că nu i-au fost aduse la cunoştinţă plângeri oficiale referitoare la siguranţa pe platoul de filmare din Santa Fe, New Mexico.

Autorităţile anchetează incidentul şi nu au fost formulate acuzaţii împotriva vreuneia dintre persoanele implicate.

"Niciodată într-un milion de ani Hannah nu a ar fi crezut că poate fi muniţie adevărată în cutia cu gloanţe 'de recuzită", a declarat Jason Bowles miercuri seară.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins şi-a pierdut viaţa pe 21 octombrie după ce arma de foc din mâna actorului Alec Baldwin a tras cu muniţie reală, a precizat poliţia americană. Alec Baldwin fusese înştiinţat de asistentul de regie Dave Halls că pistolul este ''rece'', un termen din industria de film folosit pentru a desemna o armă care poate fi utilizată fără pericol.

Avocatul Jason Bowles a spus că Hannah Gutierrez a verificat arma înainte să i-o înmâneze lui Dave Halls. Ea a rotit cilindrul şi i-a arătat lui Halls fiecare dintre gloanţe, despre care aceasta credea că erau şase gloanţe de recuzită, a precizat avocatul. Dave Halls a dus apoi arma în biserica în care Alec Baldwin repeta una dintre scene.

Avocatul a mai precizat că Hannah Gutierrez îşi lua slujba în serios, le-a oferit lui Alec Baldwin şi altor actori din film un instructaj privind armele de foc şi a făcut ''tot ceea ce i-a stat în putere să asigure siguranţa pe platoul de filmare''.

Anterior incidentului fatal, cameramanii au părăsit platoul de filmate în semn de protest faţă de orele suplimentare şi de alte condiţii de muncă, pe care le considerau inacceptabile, potrivit autorităţilor din Santa Fe.

Întrebat cine ar plasa în mod intenţionat muniţie reală printre gloanţele de recuzită, Jason Bowles a declarat pentru emisiunea ''Today'' difuzată de postul NBC că, în opinia sa, ar putea fi vorba despre o persoană care ''a dorit să dovedească un lucru, să îşi exprime nemulţumirea, nefericirea''.

''Şi ştim deja că oamenii au protestat în ziua anterioară'', a mai spus el.

Alec Baldwin, care este totodată unul dintre producătorii filmului, a declarat că are ''inima frântă'' în urma incidentului şi cooperează cu autorităţile.

Marţi, starul american a distribuit pe o reţea de socializare mesajul unei colege din echipa de producţie care contrazicea informaţiile referitoare la haosul şi atitudinea laxă în ceea ce priveşte siguranţa pe platoul de filmare.

loading...
PUTETI CITI SI...