A fost abandonat la naştere lângă un tomberon, iar acum este milionar. Care este povestea unui tânăr inventator

Postat la: 06.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

A fost abandonat la naştere lângă un tomberon, iar acum este milionar. Care este povestea unui tânăr inventator

Povestea lui Freddie Figers a început la un tomberon, unde a fost abandonat la doar două zile de la naştere. După 31 de ani, el este milionar după ce a patentat mai mult invenţii în domeniul tehnologiei şi le-a vândut. „Nu lăsa împrejurările să decidă cine eşti”, este sfatul lui.

Figgers, la vârsta de 8 ani, l-a întrebat pe tatăl său, Nathan, despre momentul naşterii sale şi nu a putut uita niciodată răspunsul primit. „Mi-a spus: Uite, o să fiu direct, Fred. Mama ta biologică te-a aruncat, iar eu şi Betty Mae (mama adoptivă, n.r.), nu am vrut să te luăm în asistenţă maternală şi te-am adoptat, iar tu eşti fiul meu", îşi aminteşte el.

„Când mi-a spus asta, m-am gândit că sunt un gunoi şi m-am simţit nedorit. Dar el m-a apucat de umăr şi mi-a spus: 'Ascultă, nu lăsa asta să te deranjeze vreodată'", adaugă el. Cei doi părinţi adoptivi au crescut mai mulţi copii în asistenţa maternală, dar au decis să-l adopte pe Freddie când avea două zile. Aceştia locuiau într-o comunitate extrem de mică din Florida şi aveau 50 de ani cand Freddie s-a născut.

Pentru tânărul inventator, părinţii săi adoptivi au fost nişte eroi. De altfel, lui Nathan i se datorează prima invenţie profitabilă a tânărului. Când tatăl său adoptiv s-a îmbolnăvit de Alzheimer şi a început să dispară de acasă, Figgers şi-a folosit pasiunea pentru computere pentru a crea un dispozitiv de urmărire prin GPS plasat în talpa pantofilor.

După ce Nathan a murit, tânărul a reuşit să-şi vândă invenţia cu 2,2 milioane de dolari. Tot după o experienţe personală, când o rudă a murit în urma unei come diabetice, Figgers a creat, la 22 de ani, un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei către o rudă apropiată, asfel încât familia să poată fi alertată şi să poată chema o ambulanţă.

 

loading...
PUTETI CITI SI...