Vacanța orbului

Postat la: 13.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Vacanța orbului

Liviu Dragnea și-a pus palma în fund și a plecat. Și chiar în timp ce laBucurești sosesc oaspeți importanți. Desantați de la Washington. Gurile rele spun că liderul absolut al majorității și președintele Camerei Deputaților ar prinde pești oceanici.

În schimb, Codrin Șefănescu, secretarul general PSD, spune că acesta s-a închis cu el însuși într-un fel de celulă de criză. Unde meditează. Liderul OpozițieiLudovic Orban e și el într-un fel de concediu-turneu prin țară. De unde transmite că PSD pică iar PNL urcă. În timp ce Klaus Iohannis se reface la Neptun. România e lovită de un fel de concediu al orbului. Știrea zilei, dacă o fi adevărată, este că mai multe personalități proeminente de la Washington, eminențe cenușii, între care se numără preşedintele Comitetului de Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Ed Royce dar și, posibil, șefii adjuncți ai FBI și CIA s-ar afla la București, pentru a identifica soluția potrivită partenerului strategic al Statelor Unite aflat în impas. Adică în șpagat politic.

Nu prea se știe cu cine vor sta de vorbă emisarii americani. Pentru că prin București bate vântul. În timp ce bate vântul, România împrumută în fiecare oră 344 de de mii de euro și pierde zilnic câte 200 de cetățeni. Raportat la numărul de locuitori, suntem pe locul doi în lume după Siria în materie de hemoragie de popuație. Ce se va întâmpla totuși la capătul acestor vacanțe la care s-a asociat și premierul Star Trek? Cum va ieși România din poziția de șpagat? Vor exista până la urmă noile legi ale justiției? Da sau nu? Vom avea totuși o Lege a răspunderii procurorilor și o Lege a răspunderii judecătorilor? Da sau nu? Vom avea Legea fondului suveran de dezvoltare? Da sau nu? Se va alege ceva din Legea pensiilor? Da sau nu? După ce trece canicula, va munci cineva pe vreo autostradă din țară? Da sau nu?

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...