Spre ochiul furtunii. Cum crede Dragnea că îl va trăda Tudose

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Spre ochiul furtunii. Cum crede Dragnea că îl va trăda Tudose

Dosarul "Tel Drum" continuă să cutremure din temelii PSD, dar şi conturile lui Liviu Dragnea, după ce procurorii DNA l-au "căpătuit" cu un usturător sechestru pe avere. Simultan, războiul Dragnea-Tudose se rostogoleşte, din ce în ce mai năvalnic, chiar spre ochiul furtunii: monstruosul scandal (care va stârni adevărate talazuri externe) generat de apropiata şi anunţata mutilare a Legilor Justiţiei. Să fiţi convinşi: se va lăsa cu sânge pe ziduri.

În realitate, Liviu Dragnea bănuieşte că, în toiul viitorului scandal (pe care doar naivii mai cred că nu-l vom traversa, curând, năucitor de curând), Mihai Tudose plănuieşte să-şi dea demisia de la Palatul Victoria şi să provoace prăbuşirea PSD-ALDE de la butoanele guvernării, mizând pe faptul că o astfel de criză dublă ar impune, inevitabil, schimbarea şefului de partid. Să nu uităm că pesediştii au mai trăit pe viu un astfel de episod horror, în noiembrie 2015, când Victor Ponta a luat decizia să demisioneze pe fundalul protestelor stradale de după tragedia din "Colectiv".

De fapt, demisia lui Victor Ponta (sub lozinca "Mă lupt cu oricine, dar nu cu poporul roman!") s-a soldat în urma unor manifestaţii care nu au fost dublate (sau triplate) de presiunile Bruxelles-ului, ale Ambasadei SUA şi ale celor mai importante cancelarii europene (cruciale în orice aritmetică diplomatică derulată în cadrul UE). Or, toate aceste presiuni ale partenerilor externi se vor zdrobi, cu zgomot, de tâmplele premierului Mihai Tudose, care am văzut cu toţii de ce este capabil în momentul în care îi sare muştarul. Ceea ce se întâmpla îngrijorător de des.

La aceste presiuni şi semnale de alarmă se vor adăuga, ireversibil, numeroşii protestatari # Rezist, care vor împresura, mai abitir decât iarna trecută, zidurile Palatului Victoria, şi asta nu doar duminicile, aşa cum Tudose probabil că deja s-a obişnuit. Planul lui Dragnea de a modifica Legile Justiţiei în "buza" Crăciunului, mizând pe faptul că studenţii vor fi împrăştiaţi prin ţară, are toate şansele să fie sortit eşecului, având în vedere că, de data aceasta (în contrast cu situaţia din perioada OUG 13), toată suflarea anti-PSD (radicalizată de-a lungul ultimului an) ştie prea bine ce şi cum i se pregăteşte, în Parlament. Aşadar, nu vă faceţi iluzii: ciocnirea va fi straşnică!

Semnificativ e că, adulmecând miasma fricii şi a sângelui cald, mulţi fani de altădată ai lui Liviu Dragnea refuză să emită declaraţii de susţinere sau (şi asta se vede cu ochiul liber!) să facă parte din scutul uman construit cu chiu, cu vai, în jurul actualului şef de partid. Sunt convinsă că nu trebuie să vă explic ce înseamnă asta.

P.S. Cât despre caraghioasa rezoluţie de la Băile Herculane - o compunere jenantă şi oficială fără precedent în istoria Europei -, lucrurile sunt clare, pentru orice purtător de neuroni: aşa-zisul stat "paralel şi ilegitim" (sintagmă pleonastică sesizabilă de pe lună, dar nu şi în CEx-ul PSD!) nu există. Avem de-a face doar cu o propagandă iresponsabilă şi disperată axată pe fake news, o propagandă menită să mânjească pe nedrept instituţii fundamentale pentru statul de drept. Am spus-o şi o repet: atacurile concertate la adresa SRI şi DNA pot provoca un marsm fără precedent al societăţii româneşti!

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...