Războaiele lui Dragnea. Câştigă sau pierde?

Postat la: 12.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Războaiele lui Dragnea. Câştigă sau pierde?

După ce a girat două crize politice fără precedent (de-a lungul a doar şase luni de guvernare PSD-ALDE), Liviu Dragnea e în război cu toată lumea: cu magnatul George Soros (pe care-l prezintă ca pe un monstru planetar ieşit dintr-un film horror), cu mediul antreprenorial (pe care l-a aruncat în aer, fluturând controversatul impozit pe cifra de afaceri), cu mass-media, cu Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr, cu serviciile secrete, cu grupări din propriul său partid, cu preşedintele Klaus Iohannis (căruia i-a transmis, înainte de a zbura spre Israel, că pacea s-a sfârşit), cu ex-premierul Victor Ponta, cu miniştrii vechi sau recenţi (pe care-i urechează public), cu societatea civilă ş.a.m.d.

Totuşi, războiul total nu este şi nici nu poate fi o strategie viabilă, cu atât mai puţin în actualele condiţii politice interne şi externe, care necesită stabilitate, cooperare şi predictibilitate economică. Cine seamănă vânt culege furtună. La urma urmei, sunt prea multe fronturi pentru un singur om, iar problemele juridice şi de imagine ale liderului PSD se accentuează de la o zi la alta. Pe Dragnea nu-l vor ajuta deloc fotografiile oficiale operate în preajma premierului Beniamin Netaniahu , aşa cum, de altfel, nu l-au ajutat nici cele de la învestirea lui Donald Trump. Pozele nu rezolvă problemele reale. Şi nici nu le camuflează.

Personal, consider că cea mai spinoasă problemă a lui Liviu Dragnea este că, actualmente, contestatarii săi pe linie de partid nu mai sunt doar acei social-democraţi consideraţi „pontişti", despre care media a titrat în repetate rânduri. În realitate, nemulţumirile s-au nuanţat şi s-au rostogolit după debarcarea lui Sorin Grindeanu, când nume grele de la vârful PSD au ieşit la rampă şi au criticat desemnarea lui Mihai Tudose, ridicând numeroase semne de întrebare.

De altfel, opoziţia exprimată de preşedintele executiv Niculae Bădălău (dublat de Codrin Ştefănescu) este grăitoare în acest sens. Nota bene: este pentru prima oară când astfel de lideri influenţi s-au opus în mod oficial deciziilor lui Liviu Dragnea şi, chiar dacă ei nu au avut câştig de cauză, fiindcă Mihai Tudose a rămas premierul PSD, cei doi au dat un semnal pe line de partid, un semnal pe care sunt convinsă că pesediştii l-au perceput la adevărata sa amploare. Urmează vremuri interesante în PSD.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...