Lupta pentru justiție. Va lua Iohannis elefanții de trompă?

Postat la: 14.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Lupta pentru justiție. Va lua Iohannis elefanții de trompă?

Întrucât meteorologii propriu-ziși au o altă arie curriculară, îmi fac datoria de bun cetățean și vă avertizez: de astăzi intrăm sub auspiciile unui cod roșu de tornadă politică! Invocând "marile" dezvăluiri de presă, ministrul Justiției - taciturnul Tudorel Toader, chemat de urgență din Japonia - își va deschide în sfârșit gura și va reclama, în mod oficial, ceea ce Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu (laolaltă cu numeroși lideri PSD-ALDE, cu toții direct interesați) îi solicită de un an de zile: mazilirea Laurei Codruța Kovesi de la cârma DNA.

Dacă președintele Klaus Iohannis nu a bătut deja palma cu "sistemul" PSD-ALDE (așa cum unii "analiști" se tot străduiesc să acrediteze, din rațiuni propagandistice, prin diverse studiouri tv), actualele atacuri la adresa Laurei Codruța Kovesi ar trebui să-l "îmbrace", din nou, pe șeful statului în celebra sa geacă învăpăiată. Cu alte cuvinte - asta dacă nu cumva intenționează să se sinucidă politic -, Iohannis e "condamnat" să facă un pas în față și să ia "elefanții" de trompe, la fel ca în contextul OUG 13, fiindcă - e limpede! - snoava referitoare la coarnele taurului e deja fumată la nivelul ăsta al confruntării pentru subordonarea politică a justiției, care, iată, se rostogolește spre paroxism. Iar tornada, repet, stă să izbucnească!

Dacă Iohannis va face scut uman în fața Laurei Codruța Kovesi și o va menține în funcție (probabilitatea este foarte mare, având în vedere susținerea din SUA și Bruxelles), iar dosarele DNA își vor continua traiectul firesc și amenințător pentru mulți grei PSD-ALDE, Dragnea și Tăriceanu vor fi nevoiți să joace la disperare. Adică, cei doi protagoniști de dosare vor pune pe tapet, în sfârșit, proiectul suspendării lui Klaus Iohannis, întrucât, în orice alt scenariu, nu vor putea forța mazilirea Laurei Codruța Kovesi și, pe cale de consecință, acapararea DNA. Ca o paranteză, nici modificarea propriu-zisă a Legilor Justiției nu reprezintă un deziderat comod dacă Iohannis rămâne la Cotroceni și își joacă în mod eficient cartea.

În fond, este vorba despre disponibilitatea reală a lui Klaus Iohannis de a ieși din turnul de fildeș și de a se lupta pe bune cu PSD-ALDE. Orice tentativă de suspendare l-ar reinventa din punct de vedere electoral (în perspectiva prezidențialelor din 2019) și, indirect, ar genera noi tensiuni în PSD, unde mulți lideri (sătui de situația ingrată în care se găsește partidul, în pofida zdrobitoarei victorii din 2016) nu ar susține o astfel de procedură (care s-a dovedit falimentară și în cazul lui Traian Băsescu). De asemenea, Iohannis ar recâștiga respectul protestatarilor # Rezist.

P.S. Ce credeți... este capabil Klaus Iohannis de o astfel de luptă?

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...