Ludovic Orban - unica şansă pentru salvarea PNL

Postat la: 19.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ludovic Orban - unica şansă pentru salvarea PNL

Este mai limpede ca niciodată: apropiatul Congres al PNL (17 iunie) reprezintă o miză crucială pentru partidul Brătienilor şi, ombilical, pentru destinele dreptei româneşti. După o serie de experimente politice realmente surprinzătoare (şi eşuate lamentabil, pe bandă rulantă!) în ceea ce priveşte „liderii" paraşutaţi, via Cotroceni, la butoanele PNL, viitorul „cap limpede" al liberalilor va avea o misiune extrem de dificilă. Să sperăm că nu şi imposibilă, aşa cum tot avertizează numeroasele „Casandre" politice sau mediatice.

În urma veritabilului dezastru înregistrat de-a lungul anului electoral 2016 - deşi, în 2014, liberalii au dat preşedintele României! -, viitorul lider al PNL va avea anevoioasa sarcină de a-i readuce la urne pe votanţii pierduţi (în dauna ALDE şi a USR), dar şi pe numeroşii simpatizanţi de dreapta, care, scandalizaţi de gravele erori ale conducătorilor penelişti, s-au dedat absenteismul (favorizând astfel, indirect, PSD). Totodată, viitorul preşedinte al PNL va avea obligaţia să elaboreze un proiect pertinent în ceea ce priveşte dezideratul unificării segmentului de dreapta (mai cu seamă în perspectiva unei previzibile şi treptate sfărâmări a experimentului „USR"). Actualmente, dreapta autohtonă este mai fărâmiţată ca niciodată, comportând o multitudine de protagonişti care se gâlcevesc între ei fără a putea ajunge, sub nicio formă, la vreun numitor comun - PNL, USR, Dacian Cioloş, PMP şi ALDE -, deşi revendică cu abnegaţie acelaşi epuizabil rezervor electoral.

Altminteri, în eventualitatea în care viitorul preşedinte al PNL (ultimul partid istoric care mai „respiră" în România) va fi „uns" în urma unor jocuri meschine de culise şi, pe cale de consecinţă, nu se va putea ridica la înălţimea, calitatea, responsabilitatea şi imperativele politice ale unei astfel de funcţii, formaţiunea Brătienilor va împărtăşi (cu o dramatică celeritate) soarta Partidului Naţional Ţărănesc, obliterat politic după dezastrul guvernării CDR! Având în vedere aspectele deja expuse, pentru mine este cât se poate de limpede că Ludovic Orban - liberal 100% şi purtător al unei experienţe (de invidiat) acumulate la cel mai înalt nivel, de-a lungul anilor, după ce a crescut în mod firesc şi la vedere, la vechea „şcoală" politică a PNL (ceea ce acum, din nefericire, nu mai există, fapt sesizabil cu ochiul liber!) - este unicul lider care şi-ar putea asuma, cu succes, „crucea" preşedinţiei peneliste. De altfel, după retragerea lui Crin Antonescu, Ludovic Orban a rămas unica voce cu greutate a PNL, voce care nu s-a temut niciodată să demanteleze erorile conducerilor oficiale şi, cu atât mai mult, să taxeze în termeni duri orice „pactizare" subterană cu PSD. Da, fiindcă Ludovic Orban este singurul liberal pur-sânge care ar putea şterge ruşinoasa amintire a parafării USL, prin garanţia unui combat permanent cu PSD, principalul inamic al PNL.

Spre deosebire de Cristian Buşoi (un personaj prea fragil şi prea influenţabil pentru a-l crede pe cuvânt că ar fi apt să salveze PNL de extincţie!), Ludovic Orban este un lider politic în adevăratul sens al cuvântului, călit în luptele la baionetă şi în răfuielile cu PSD, fost ministru cu greutate şi vârf de lance în campaniile demarate de partid. De asemenea, Ludovic Orban (în spatele căruia, actualmente, s-au aliniat majoritatea greilor PNL, intuind că, sub Buşoi, partidul riscă decesul) este foarte popular şi la baza formaţiunii, fiind de notorietate că „e un om să-l pui la rană", fiind străin de orice aroganţă politică. În actualul context politic - după dezastrul electoral din 2016 şi pe fundalul unei solide guvernări PSD-ALDE -, Ludovic Orban reprezintă unica rază de speranţă a PNL. Sper din toată inima ca liberalii să realizeze asta şi să nu rateze şansa „Orban", la Congresul din 17 iunie, fiindcă s-ar face direct răspunzător de ruina PNL!

P.S. Recenta activare politică a miliardarului Viorel Cataramă (care a trâmbiţat, la finalul săptămânii trecute, că intenţionează să intre în cursa pentru şefia PNL) nu reprezintă decât un simplu balon de săpun care certifică faptul că Ludovic Orban i-a luat puternic faţa junelui Buşoi, în perspectiva viitorului Congres. Potrivit surselor mele (care sunt de cea mai mare încredere, parol!) acţiunea lui Cataramă nu reprezintă decât o încercare disperată de a rupe din voturile lui Orban.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...