De la șontâc-șontâc, la Paso doble?

Postat la: 30.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

De la șontâc-șontâc, la Paso doble?

Când vă spuneam, acum o săptămână, că fotbalul nostru e de râsul curcilor, trebuia să mă credeți. Ca dovadă că Steaua și Dinamo au mai dat niște chixuri, drept care guvernul anunță gluma nesărată că scoate la licitație marca „Steaua", în timp ce fratele Negoiță vrea să vândă datoriile dinamoviștilor.

Becali a zis deja că nu e interesat de licitația vestită de Palatul Victoria, dar promite să bage adânc mâna în buzunar dacă steliștii lui vor reuși joi un Paso doble, cu Villarreal! Poate doar cu ajutorul Domnului, pentru că, altfel, eu n-am prea auzit ca, de la șontâc-șontâc, să se încumete cineva direct la Paso doble și încă în compania unor toreadori spanioli. Și degeaba fluturăm intenții belicoase, dacă la fiecare oră H ne prezentăm ca niște eunuci, atât cu echipele de club, cât și sau mai ales cu naționala. Apropo, ați observat că, dintr-o dată, Herr Daum a devenit extrem de vorbăreț? Poate o fi prins curaj, după ce i-a luat Pițurcă apărarea, sau o face după ce i s-au tradus criticile sarcastice ale lui Cornel Dinu, care punea pe seama Oktoberfest convocarea la națională a lui Alibec și Săpunaru.

Eu, unul, cred că Daum l-a anunțat pe Alibec văzând probabil că Becali ține morțiș să-l achiziționeze, dar în privința lui Săpunaru presupun că pentru Herr Doktor a contat cel mai mult...tatuajul de pe braţul fundașului Astrei: un superb crap-koi! Între noi fie vorba, însă, papa-Daum e tot mai curajos în declarații la gândul că apropiata dublă cu Armenia și Kazahstan, teoretic victime sigure, îl vor proclama antrenorul valoros pe care ni l-au zugrăvit când l-au adus Burleanu și Voichin. La cum stau lucrurile în soccerul nostru, eu n-aș fi chiar atât de sigur, mai ales că, pe mereu mai multe voci, se cere instalarea în fruntea FRF a unor autentici oameni de fotbal.

Și, pentru că l-am amintit pe Pițurcă, subscriu la propunerea lui ca în fruntea federației să vină Ionuț Lupescu. Și Sorin Cârțu e de părere că "în fotbalul românesc se pot găsi 6-7 foști jucători care să știe cum să managerieze federația", în timp ce Andone își amintește și îi reamintește lui Burleanu că, dacă el ar fi candidat, cum îi ceruseră mulți, cu siguranță era președintele FRF. Așa, însă, trebuie să-l mai suportăm pe politrucul băcăuan, cu pierderile de rigoare, care se tot înmulțesc.

Iar mai recent, o privire ageră, de la Gsp, a remarcat ceea ce multora dintre noi ne scăpase din vedere, și anume că șeful FRF anunțase acum un an că îl va susține pe olandezul Van Praag la șefia UEFA. Dar la ora votului recent, alde Burleanu s-a dat cu slovenul Ceferin, susținut public și de ministrul rus al sportului. Bravo, nene, dar spune deschis, să știe și tribunele, adăugând, eventual, și că, absolut întâmplător, în calitatea ta de comersant, tocmai ai aranjat pentru naționala lui Herr Daum un meci de verificare taman cu selecționata Rusiei. Contra unui comision oficial de 300.000 de euro, din care, conform obiceiului de anul trecut, vor lua și salariații federației niscaiva prime !

Se-ntâmplă lucruri cel puțin bizare, iar viitorul pare tot mai opac, dar poate a venit vremea să ne mai și trezim, dacă Herr Daum ajunge să recunoască public că are destule de învățat de la Gică Hagi, iar Adi Mutu îi recomandă selecționerului german, pentru dubla care urmează:"Trebuie să joace cu Stanciu și Alibec în față. E imperativ să facem 6 puncte. Dacă și după meciurile astea o să venim cu scuze...E vorba de Kazahstan și Armenia, echipe care, pe vremea mea, nici nu existau!"

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literara

loading...
PUTETI CITI SI...